Schmiedlová deklasovala na "malých" MS WTA Vinciovú

NETKY.SK • 6 November 2015, 13:01 • 2 min
Schmiedlová deklasovala na "malých" MS WTA Vinciovú

ČU-CHAJ - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová deklasovala v D-skupine na "malých" MS WTA v čínskom Ču-chaji finalistku US Open Talianku Robertu Vinciovú za 55 minút 6:1, 6:0. Zverenka trénera Milana Martinca podala v záverečnom stretnutí v sezóne výborný výkon. Napriek zisku cenného skalpu nasadenej štvorky však na základe pravidiel nepostúpila do semifinále.

slovakia

left justify in out

Do turnaja WTA Elite Trophy totiž naskočila až v piatok ako náhradnička namiesto zranenej Dánky Caroline Wozniackej. Vinciová sa napriek hladkej prehre stala víťazkou skupiny a v sobotu narazí na Američanku Venus Williamsovú, druhú semifinálovú dvojicu tvoria Češka Karolína Plíšková a Ukrajinka Elina Svitolinová.

 

Schmiedlová od úvodu zápasu s Vinciovou dominovala. V prvom sete svoju súperku dvakrát brejkla a dovolila jej uhrať jediný gem. Slovenská jednotka eliminovala bekhendový slajz, ktorý je najväčšou zbraňou Vinciovej, hrala variabilne, dokázala vybehať ťažké lopty. Na začiatku druhého dejstva si po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:0 a unavene pôsobiacej Vinciovej napokon uštedrila "kanára".

 

Slovenka bola po zápase spokojná. "Teší ma, že som si mohla zahrať na malých MS, bola to pe mňa veľká skúsenosť. Snažila som sa podať čo najlepší výkon a som rada, že sa mi to podarilo. Turnaj v Ču-chaji je skvelý. Škoda, že som tu nemohla odohrať viac zápasov, no z Číny odchádzam z pozitívnymi dojmami," povedala v prvom interview priamo na kurte.

 

Schmiedlová si víťazstvom nad Vinciovou vylepšila bodové aj finančné konto. Ako náhradníčka si zarobila 10.000 USD, po triumfe nad skúsenou Taliankou jej na konto pribudlo ďalších 72.500 USD a celkovo 120 bodov do svetového rebríčka WTA. Táto sezóna bola pre odchovankyňu košického tenisu prelomovou v kariére. Schmiedlová vyhrala turnaje v Katoviciach i Bukurešti a v rebríčku sa vyšplhala až na 26. miesto.

 

D-skupina:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Roberta Vinciová (4-Tal.) 6:1, 6:0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies