Schmeichel neverí, že titul na ME získa outsider

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 10:40 • 2 min
Schmeichel neverí, že titul na ME získa outsider

LONDÝN - V nenávratne sú podľa dánskeho internacionála Petra Schmeichela časy, keď na futbalových majstrovstvách Európy mohol k celkovému prvenstvu dokráčať outsider. Môže za to najmä zmena formátu záverečného turnaja, keďže na vrcholiacom šampionáte vo Francúzsku štartuje až 24 krajín.

slovakia

left justify in out

"Súčasnosť sa nedá porovnávať s rokom 1992, keď sa vo Švédsku podarilo triumfovať nám. Na turnaji bolo vtedy len osem tímov, takže prienik zo skupiny znamenal, že ste hneď v semifinále. Pri terajšom formáte postúpite a ste v šestnástke najlepších. Cesta do finále je omnoho dlhšia, takže počas nej môže prísť k zakopnutiu. Za našich čias bolo omnoho menej príležitostí, ako sa dal favorit nachytať. Aj keď Grécko ovládlo majstrovstvá v roku 2004, na ceste za titulom odohralo o jeden zápas menej, než musí súčasný šampión," citoval britský Mirror 52-ročného bývalého dlhoročného brankára Manchestru United.

Šťukou ME 2016 jednoznačne je nováčik z Walesu, ktorý sa na turnaji prebojoval už do štvrťfinále. "Môže postupovať ďalej? Možno. Ale keď sa pozriete na veľkých favoritov, tí dosiaľ nenaplnili svoj potenciál," tvrdí 129-násobný dánsky reprezentant Schmeichel. Okrem Walesu sú v osmičke najlepších už aj Poľsko, Portugalsko, Belgicko, Francúzsko a Nemecko. Obhajcom titulu je Španielsko, na ktoré v pondelňajšom osemfinále čaká náročná talianska výzva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona