Schleck: "Titul z Tour de France 2010 nebude nikdy môj"

NETKY.SK • 12 November 2010, 08:36 • 2 min
Schleck: "Titul z Tour de France 2010 nebude nikdy môj"

Schleck: "Titul z Tour de France 2010 nebude nikdy môj"

slovakia

left justify in out

img

Cyklista Andy Schleck vyhlásil, že aj keby Alberto Contador prišiel pre doping o titul z tohtoročného Tour de France, nikdy sám seba nebude považovať za víťaza.
      "Ak Contadora zbavia víťazstva na Tour, nebudem sa cítiť ako víťaz," uviedol pre denník L`Equipe Schleck. "Tour vyhráte len vtedy, keď prejdete cieľovou páskou v žltom tričku. Žiadna iná cesta neexistuje."
      Luxemburčan skončil na tohtoročnom Tour de France na druhom mieste, tridsaťdeväť sekúnd za Contadorom.
      Dvadsaťsedemročný Španiel a trojnásobný víťaz Tour de France však dostal dočasný trest po tom, čo mu počas tohtoročnej edície prestížnych pretekov našli v tele malé množstvo zakázanej látky clenbuterol. Contador ale tvrdí, že nedopoval a clenbuterol sa do jeho tela dostal prostredníctvom kontaminovaného mäsa.  
      Contador čelí možnému dvojročnému trestu a môže prísť aj titul z tohtoročnej Tour. Rozhodnutie by mala Španielska cyklistická federácia vydať do troch mesiacov.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona