Schiller vystúpi v Iráne ako prvá západná skupina od islamskej revolúcie

NETKY.SK • 11 December 2017, 07:09 • 2 min
Schiller vystúpi v Iráne ako prvá západná skupina od islamskej revolúcie

TEHERÁN - Nemecká elektronická formácia Schiller sa stane prvou skupinou populárnej hudby zo Západu, ktorá vystúpi v Iráne od islamskej revolúcie v roku 1979.

slovakia

left justify in out

Skupina odohrá v hlavnom meste Teherán sériu piatich koncertov, pričom prvé dva z nich - pondelkový a utorkový - sú už vypredané. Skupinu tvorí iba jeden člen Christopher von Deylen, ktorý na nahrávkach svojich skladieb spolupracuje s množstvom rozličných vokalistov a inštrumentalistov.

 

Formácia vznikla v roku 1998 ako duo. Medzi iránskymi fanúšikmi európskej modernej hudby je dlhodobo obľúbená, hoci hudba zo Západu je tamojšími konzervatívnymi duchovnými považovaná za súčasť "kultúrnej invázie".

 

V roku 2008 sa iránska promotérska organizácia TS pokúsila zorganizovať v Teheráne vystúpenie britsko-írskeho rockového speváka Chrisa de Burgha. Koncert bol však na poslednú chvíľu zrušený po tom, ako vplyvní klerici toto podujatie vetovali, a to napriek tomu, že TS mala povolenie od iránskeho ministerstva kultúry.

 

Odvtedy, ako bol v tomto roku opätovne zvolený za prezidenta Iránu umiernený Hasan Rúhání, však islam zohráva v tamojšej politike, spoločnosti i kultúre už menej významnú úlohu.

 

Skupina Schiller vydala dosiaľ deväť štúdiových albumov, z ktorých štyri sa dostali na prvú priečku nemeckých rebríčkov. Na konte má aj viacero koncertných a kompilačných albumov. Venuje sa tiež vytváraniu remixov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona