Scheuer: Celý svet sa smeje Nemecku pre roky meškajúci projekt nového letiska

NETKY.SK • 1 Apríl 2018, 15:47 • 2 min
Scheuer: Celý svet sa smeje Nemecku pre roky meškajúci projekt nového letiska

Berlín 1. apríla (TASR) - Celý svet sa smeje Nemecku pre roky meškajúci projekt nového medzinárodného letiska v Berlíne. Vyhlásil to v nedeľu minister dopravy Andreas Scheuer.

slovakia

left justify in out

 

"Celý svet sa smeje z tohto staveniska v našom hlavnom meste," povedal Scheuer novinám z mediálnej skupiny Funke. Minister dodal, že aj on môže nad tým len krútiť hlavou.

Nové medzinárodné Letisko Berlín-Brandenburg (BER) malo začať slúžiť verejnosti v novembri 2011. Termín dokončenia letiska, ktoré má byť najmodernejšie v Európe a tretie najväčšie v Nemecku - po Frankfurte nad Mohanom a Mníchove, však už viackrát odložili, za čo si Berlín vyslúžil riadnu hanbu. Najnovšie sa hovorí, že letisko by mohlo začať fungovať na jeseň roku 2020.

Dôvodom odkladov boli chyby v konštrukcii a tiež problémy s protipožiarnym zabezpečením. Výsledkom bolo zvýšenie nákladov na projekt, ktoré prinieslo ďalšie meškanie.

Scheuer sľúbil, že si sadne s tými, ktorí sú zodpovední za snahu o splnenie plánu. Dodal, že nie je spokojný s neustálymi výhovorkami a odvolávaním sa na technické a finančné problémy, ktoré zapríčinili aktuálnu situáciu.

Scheuer zároveň obhajoval zachovanie ďalšieho funkčného letiska v Berlíne, Tegel (TXL), na západe mesta, aj po tom, ako nové letisko BER konečne začne fungovať.

V septembri sa totiž obyvatelia mesta v referende vyslovili jasnou väčšinou hlasov za zachovanie letiska Tegel, ktoré malo byť pôvodne zatvorené už v roku 2012.

Nové medzinárodné letisko ponesie meno bývalého nemeckého kancelára Willyho Brandta a malo nahradiť zastarané letiská v bývalej západnej a východnej časti mesta - Tagel a Schönefeld.

 

 

3 20 bal

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies