Nechutná dohra stretnutia Slovana s Myjavou

NETKY.SK • 12 December 2016, 08:41 • 2 min
Nechutná dohra stretnutia Slovana s Myjavou

Myjava - Nervózny záver mal sobotňajší duel záverečného jesenného kola futbalovej Fortuna ligy medzi Spartakom Myjava a ŠK Slovan Bratislava (1:1). Najskôr v nadstavenom čase inkasoval druhú žltú a následne červenú kartu po kontakte s rozhodcom stredopoliar hostí Vukan Savičevič, potom domáci obranca Vladimír Kukoľ fauloval Mitchella Scheta.

slovakia

left justify in out

Bývalý hráč Trenčína sa neovládol, sotil Kukoľa na zem a pri mantineli sa strhla šarvátka prakticky všetkých hráčov i členov realizačných tímov s výnimkou brankárov. Tá sa skončila ďalšími červenými kartami, pod sprchy zamierili práve Kukoľ a Schet.

 

Savičevič sa po vylúčení ospravedlnil za svoj skrat. "Veľmi som chcel, aby sme ešte dali víťazný gól a lomcovali mnou veľké emócie. Po ruke hráča domácich som loptu posúval na miesto priestupku, aby som mohol rozohrať. No v tej chvíli si loptu zrazu vzal hráč Myjavy a šprintoval s ňou dopredu. Urobil tak pritom ešte pred rozohrávkou našej štandardnej situácie. To ma nahnevalo a z toho vyplynula aj moja následná reakcia, ktorá ma veľmi mrzí. Priznávam sa, že rozhodcu som sa dotkol, ale neudrel som ho, nevynadal mu, jednoducho som sa hneď zastavil," opísal Savičevič inkriminovaný okamih pre web Slovana. "Boli tam z mojej strany veľké emócie, ale rozhodcovi som skutočne nechcel nič urobiť či nebodaj ublížiť, k tomu by som sa nikdy neznížil. Len ma nahnevalo, že súper si vzal loptu ešte pred našou rozohrávkou a rozhodca tú situáciu pustil. Za svoj výbuch sa všetkým fanúšikom ospravedlňujem, mrzí ma to," kajal sa.

 

img

Hráčov a realizačné tímy musela pacifikovať strážna služba.

 

Podľa webu "belasých" mal za Savičevičom pri odchode z trávnika vyštartovať domáci usporiadateľ, ktorého musel od hráča oddeliť až realizačný tím Slovana. Remíza môže hostí mrzieť, slovanisti po prestávke súpera zatlačili, no sľubné akcie nedotiahli do konca a jeseň tak uzavreli nerozhodným výsledkom. "Bol to náročný zápas, prakticky neustále sme museli prekonávať hlboký obranný blok súpera. Máme bod, s čím nie sme spokojní. Verím však, že sa po zimnej príprave vrátime silnejší a na jar budú hra i výsledky lepšie," dodal Savičevič.

 

img

 Petr Pavlík a a Seydouba Soumah v súboji 

 

S kariérou sa týmto stretnutím rozlúčil dlhoročný kapitán domáceho tímu Martin Černáček. Spoluhráči ho chceli potešiť víťazstvom, nakoniec sa museli uspokojiť s bodom. "Mali sme dobrý vstup do zápasu, začali sme aktívne, dali sme gól. Potom súper prevzal iniciatívu, ale do šancí sme ich nepustili. V druhom polčase sme chceli hrať aktívne, ale Slovan má svoju silu, nakoniec vyrovnal v situácii, kde na polovici ihriska neviem či nebol faul na nášho hráča. Pri konci už boli emócie. Aj my sme chceli, aj súper. Pre oko diváka to musel byť dobrý zápas. Škoda, že padli len dva góly. S 'Čečom' sme sa chceli rozlúčiť víťazne, ale nakoniec musíme brať aj bod," povedal tréner Myjavy Mikuláš Radványi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies