Schenker pripravuje výstavbu veľkého logistického skladu v Žiline

NETKY.SK • 1 Október 2012, 08:29 • 2 min
Schenker pripravuje výstavbu veľkého logistického skladu v Žiline

Schenker pripravuje výstavbu veľkého logistického skladu v Žiline - Slovensko Investíciu do výstavby veľkého logistického skladu v Žiline, z ktorého budú okrem iného zásobované výrobné závody niekoľkých významných výrobcov automobilov na Slovensku a v Čec

slovakia

left justify in out

Investíciu do výstavby veľkého logistického skladu v Žiline, z ktorého budú okrem iného zásobované výrobné závody niekoľkých významných výrobcov automobilov na Slovensku a v Čechách, pripravuje budúci rok slovenské zastúpenie celosvetovej logistickej spoločnosti DB Schenker. 

"Aj naďalej budeme investovať do rozvoja našej infraštruktúry na Slovensku, budeme však podporovať aj školenia našich pracovníkov vo firme," avizuje riaditeľ Schenker, s.r.o., Dietmar Schmickl.

Firma, ktorá na Slovensku pôsobí už 20 rokov, v súčasnosti vo svojich prevádzkach v Bratislave, Košiciach, Zvolene a Žiline zamestnáva 140 pracovníkov. Jej šéf upozorňuje na výzvy, ktoré čakajú vzdelávaciu politiku na Slovensku, pretože možnosti štátnej podpory vzdelávania podľa neho existujú len v teoretickej rovine. "Úroveň hospodárskeho rastu však možno udržať alebo zvyšovať len v prípade, že slovenskí pracovníci a pracovníčky budú naďalej schopní podávať vynikajúce výkony," argumentuje Schmickl.

img

Zároveň dúfa, že hospodárska politika na Slovensku ostane pre podnikateľov naďalej priaznivá."Slovensko dokázalo za posledné roky pritiahnuť množstvo veľkých výrobných závodov. Nielen na Slovensku vo všeobecnosti, ale aj v našej firme znamenal tento vývoj rast a tvorbu nových pracovných miest," pripomína.

Ako manažér logistickej firmy upozorňuje na potrebu rozvoja infraštruktúry na Slovensku. "Priame diaľničné prepojenie západu a východu Slovenska, ktoré doplní severné spojenie cez Žilinu do regiónu Zvolena, prinesie veľa výhod – pre konkurencieschopnosť Slovenska a zamestnanosť v krajine,"domnieva sa Schmickl.

Slovenský Schenker, s.r.o., bol založený v júli 1992. Je súčasťou medzinárodnej logistickej firmy DB Schenker, ktorá celosvetovo v 2.000 stanovištiach zamestnáva približne 95.000 pracovníkov. Okrem vnútroštátnej prepravy v SR poskytuje denné spojenie so všetkými dôležitými trhmi v Európe, ako aj leteckú a námornú dopravu do zámoria.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies