Schelling: Utečenecká kríza v Európe je väčšou hrozbou, ako bolo Grécko

NETKY.SK • 19 Január 2016, 12:35 • 2 min
Schelling: Utečenecká kríza v Európe je väčšou hrozbou, ako bolo Grécko

VIEDEŇ - Utečenecká kríza v Európe je oveľa väčšou hrozbou ako Grécko. Na úvod medzinárodnej konferencie Euromoney vo Viedni to dnes vyhlásil rakúsky minister financií Hans Jörg Schelling.

slovakia

left justify in out

"Tento problém je väčší, ako bol v Grécku a bude trvať oveľa dlhšie," skonštatoval. Zároveň vyzval členské krajiny, aby sa spojili a čelili mu rovnako, ako keď riešili hospodársku krízu.

 

Taktiež vyčíslil, že v jednom roku kvôli Grécku bolo uskutočnených 21 stretnutí, aby sa vyriešili problémy krajiny. "Bol by som rád, keby ministri vnútra mali 21 stretnutí na európskej úrovni na vyriešenie problému utečencov," priblížil.

Podľa jeho slov do Európy prišlo len v minulom roku okolo 1,5 milióna utečencov a z toho až 1,3 milióna skončilo v troch krajinách ako je Nemecko, Rakúsko a Švédsko. "To nie je dobrý znak európskej solidarity. To sa v tomto roku musí zmeniť," poznamenal Schelling.

 

Podľa medializovaných informácií Rakúsko pozastaví platnosť schengenskej dohody, bude kontrolovať každého migranta na svojich hraniciach a zamietne vstup ekonomickým migrantom. Tých, ktorí neplánujú cestovať ďalej do Nemecka, nevpustia do Rakúska. V rozhovore pre denník Österreich to vyhlásil rakúsky spolkový kancelár Werner Faymann. Tiež zdôraznil, že Rakúsko bude vetovať finančnú pomoc všetkým krajinám, ktoré nebudú solidárne v migračnej otázke.

 

Rakúsko tiež plánuje zamietnuť vstup na svoje územie migrantom, ktorí neplánujú požiadať o azyl v Nemecku, ktoré totiž podľa údajov rakúskej polície momentálne vracia do Rakúska každý deň veľký počet migrantov. Podľa informácií agentúry DPA ide približne o 200 až 300 osôb denne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies