Schäuble vylúčil ďalší odpis dlhu Grécka

NETKY.SK • 10 Február 2014, 09:14 • 2 min
Schäuble vylúčil ďalší odpis dlhu Grécka

BERLÍN - Medzinárodní veritelia vylučujú možnosť ďalšieho odpisu dlhu Grécka, navýšenie finančnej pomoci však možno bude potrebné, uviedol počas víkendu nemecký minister financií Wolfgang Schäuble.

slovakia

left justify in out

Situácia spred dvoch rokov, kedy banky, poisťovne a investičné fondy museli odpísať zhruba polovicu svojich pohľadávok, sa nebude opakovať, zdôraznil Schäuble v rozhovore pre televíznu stanicu ARD. Po tom, čo krajine tento rok skončí súčasný úverový program, je možné rokovať o dodatočnej pomoci pod podmienkou, že krajina splní svoje záväzky, spresnil minister, podľa ktorého má Grécko v oblasti štrukturálnych reforiem rezervy.
Grécko čerpá od Medzinárodného menového fondu a Európskej únie finančnú pomoc v celkovom objeme 240 mld. eur. Výmenou za je poskytnutie sa krajina zaviazala k rozsiahlym reformám a úsporným opatreniam, čo opakovane vyvoláva masové protesty obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona