Schäuble: Tsiprasov list nepriniesol nič nové

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 13:33 • 2 min
Schäuble: Tsiprasov list nepriniesol nič nové

BERLÍN - Nová ponuka, ktorú predložil medzinárodným veriteľom grécky premiér Alexis Tsipras, neprispela k vyjasneniu situácie a v tomto okamihu nemôže slúžiť ako základ pre seriózne rokovania.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v stredu nemecký minister financií Wolfgang Schäuble. "Grécko musí v prvom rade jasne povedať, čo chce," uviedol Schäuble. V liste adresovanom Medzinárodnému menovému fondu, Európskej centrálnej banke a Európskej komisii Tsipras tvrdí, že prijme takmer všetky požiadavky, ktorými veritelia podmieňujú ďalšiu finančnú pomoc.

 

Podľa dokumentu by si však grécke ostrovy mali ponechať zvýhodnenú sadzbu dane z pridanej hodnoty. Tsipras tiež navrhuje, aby postupné predlžovanie veku odchodu do dôchodku nezačalo hneď, ale až v októbri. Pomalším tempom by sa mali rušiť aj solidárne príplatky pre chudobnejších dôchodcov. 

Grécko v utorok do polnoci v termíne splatnosti neuhradilo Medzinárodnému menovému fondu (MMF) dlh vo výške takmer 1,6 mld. eur. Rovnako o polnoci skončila aj platnosť medzinárodného úverového programu pre Grécko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies