Schäuble tlmí očakávania skorej dohody o novej pomoci Grécku

NETKY.SK • 4 Júl 2015, 09:20 • 2 min
Schäuble tlmí očakávania skorej dohody o novej pomoci Grécku

BERLÍN - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble stlmil nádeje, že po referende v Grécku dôjde k skorému uzatvoreniu novej dohody. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre denník Bild dnes Schäuble uviedol, že akékoľvek rokovania po referende "potrvajú určitý čas". Gréci budú v nedeľu 5. júla v referende hlasovať o tom, či podporia návrhy medzinárodných veriteľov o riešení gréckej krízy, alebo nie.

Podľa nemeckého ministra bude musieť Grécko najskôr požiadať o ďalšiu pomoc a ministri financií eurozóny rozhodnú, či odštartujú rozhovory - čo bude musieť schváliť nemecký parlament. Zároveň upozornil, že Grécko bude musieť vyvinúť nemalé úsilie na získanie novej pomoci. "Pôjde o veľmi náročné rokovania," povedal Schäuble. Ako dôvod uviedol, že situácia v Grécku sa v ostatných týždňoch dramaticky zhoršila.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies