Schäuble odmietol odpisovanie gréckeho dlhu

NETKY.SK • 27 Január 2015, 12:02 • 2 min
Schäuble odmietol odpisovanie gréckeho dlhu

BERLÍN/WASHINGTON/AMSTERDAM - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble v pondelok znova odmietol odpisovanie gréckych dlhov.

slovakia

left justify in out

"O otázke odpisovania gréckych dlhov sa nehovorí,“ povedal minister pre ARD. "Grécko nie je príliš zaťažené obsluhou dlhu,“ povedal Schäuble. Podľa jeho slov eurozóna chce pokračovať v programe pomoci pre Grécko. 

 

"Nedokážeme si predstaviť, ako chce Grécko bez pokračovania v programe ďalej kráčať rozumnou ekonomickou cestou. Voľby boli len včera (v nedeľu), vláda vznikla pozoruhodnou rýchlosťou. Teraz musíme dať novej vláde čas, aby urobila rozhodnutie. Sme pripravení pokračovať v programe, je to však rozhodnutie Grécka,“ doplnil. Medzinárodný menový fond (MMF) je pripravený pokračovať v podpore Grécka a teší sa na rokovania s novou vládou v krajine. V pondelok to vyhlásila šéfka MMF Christine Lagardová.

 

Jeroen Dijsselbloem, šéf skupiny ministrov financií krajín eurozóny, zase v pondelok poznamenal, že neexistujú žiadne scenáre prípadného odchodu Grécka z eurozóny. "Scenár pre Grécko mimo eurozóny nie je k dispozícií,“ povedal Dijsselbloem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies