Schäuble nie je pred rokovaním o Grécku optimistom

NETKY.SK • 16 Február 2015, 10:57 • 2 min
Schäuble nie je pred rokovaním o Grécku optimistom

BERLÍN - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble nie je veľkým optimistom v súvislosti s pondelkovými rokovaniami Grécka s predstaviteľmi eurozóny.

slovakia

left justify in out

"Podľa toho, čo som počul o technických rokovaniach počas víkendu, som veľmi skeptický, dnes však dostaneme správy a uvidíme,“ povedal Schäuble. "Problém je, že Grécko žilo nad svoje pomery dlhý čas a nikto nechce dať Grécku peniaze bez garancií,“ uviedol Schäuble s tým, že Atény sa musia držať reforiem. Ministri financií členských krajín eurozóny sa mimoriadne stretnú v pondelok v Bruseli a hovoriť budú o ďalšom prístupe ku gréckemu dlhu a jeho splácaniu.

 

Schäuble zároveň poznamenal, že nová grécka vláda sa v súčasnosti správa "dosť nezodpovedne“. Podľa jeho slov nepomôže urážanie tých, ktorí v minulosti krajinu podporili. Francúzsky minister financií Michel Sapin považuje pevný postoj Nemecka ku gréckemu dlhu za správny. Podľa jeho slov by sa však na zmenu vlády malo prihliadať. "Z určitého uhla pohľadu majú Nemci pravdu. Grécko, nie dnešná vláda, uzavrelo množstvo dohôd. Tieto dohody sa musia rešpektovať bez ohľadu na zmenu vlády. Gréci však povedali, a majú pravdu a podporujem ich, že zmenili sme vládu a nechystáme sa robiť všetko tak ako predtým,“ povedal Sapin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies