Schäuble neočakáva v pondelok dohodu Grécka s veriteľmi

NETKY.SK • 10 Máj 2015, 11:47 • 2 min
Schäuble neočakáva v pondelok dohodu Grécka s veriteľmi

BERLÍN - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble neočakáva konečnú dohodu medzi Gréckom a veriteľmi na pondelkovom zasadnutí ministrov financií krajín eurozóny (Eurogroup).

slovakia

left justify in out

"Nepredpokladám, že sa všetko dovtedy vyrieši,“ povedal Schäuble pre Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung v rozhovore, ktorý vyšiel v sobotu. Zároveň varoval pred insolventnosťou krajiny. Podľa jeho slov sa finančná situácia Grécka nezdá byť veľmi dobrá a zároveň nevie, či má grécka vláda presný celkový obraz o svojich financiách. "Takéto procesy majú aj iracionálne zložky. Skúsenosti zo zvyšku sveta ukazujú, že krajina môže náhle upadnúť do insolventnosti,“ povedal Schäuble.


Na otázku o tom, či sa nemecká vláda pripravuje na odchod Grécka z eurozóny, reagoval Schäuble zdržanlivo. "Existujú otázky, na ktoré zodpovedný politik nesmie odpovedať,“ povedal. Zároveň však zopakoval, že Nemecko urobí všetko pre udržanie Grécka v eurozóne "za rozumných podmienok“. "Kvôli nám by to stroskotať nemalo,“ doplnil.


Reformy v gréckej ekonomike podľa komisára EÚ pre hospodárske a menové záležitosti Pierra Moscoviciho nie sú dostatočne rýchle a ani dostatočne hĺbkové. "Pokrok by bol, ak by sa grécka vláda rozhodla prijať sériu reforiem, ktorá by posilnila grécku ekonomiku,“ povedal v piatok. "Zatiaľ veci nejdú dosť rýchlo a dostatočne do hĺbky. Každý si začína uvedomovať, že neexistuje alternatíva, že musíme konať rýchlo,“ doplnil vo vyhlásení pre rozhlasovú stanicu Europe 1.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona