Schäuble: Nemáme v Európe zámer odštartovať preteky v znižovaní daní

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 14:38 • 2 min
Schäuble: Nemáme v Európe zámer odštartovať preteky v znižovaní daní

BERLÍN - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble neočakáva preteky v znižovaní daní pre firmy po tom, ako Veľká Británia ohlásila plány na zníženie svojej korporátnej dane.

slovakia

left justify in out

Šéf nemeckého rezortu financií v stredu uviedol, že britský krok bude mať na nemeckú politiku malý vplyv. "Nemáme v Európe zámer odštartovať preteky v znižovaní daní," vyhlásil Schäuble. "Nie sme proti konkurencii v oblastí daní, ale uprednostňujeme to, aby rozpočty verejných financií vo všetkých členských krajinách boli dôkladne a primerane financované," dodal minister.


Šéf rezortu financií Veľkej Británie George Osborne v pondelok oznámil, že plánuje zredukovať korporátnu daň v krajine pod úroveň 15 percent, aby povzbudil investície a zmiernil starosti firiem po rozhodnutí britských voličov o odchode krajiny z Európskej únie. Niektoré firmy so sídlom v Londýne totiž uvažujú o odchode do iných európskych miest, aby profitovali z veľkého spoločného trhu EÚ.


Redukcia korporátnej dane je podľa Osbornea súčasťou jeho plánu na vybudovanie "super-konkurenčnej ekonomiky" s nízkymi daňami. Pôvodne Británia plánovala zredukovať korporátnu daň na úroveň 17 % do roku 2020.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies