Schäuble: Grécka vláda musí znovu získať dôveru trhov

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 14:51 • 2 min
Schäuble: Grécka vláda musí znovu získať dôveru trhov

NEW YORK - Grécko musí nájsť spôsob, ako znovu získať dôveru trhov a obnoviť konkurencieschopnosť ekonomiky.

slovakia

left justify in out

V stredu to uviedol nemecký minister financií Wolfgang Schäuble s tým, že Nemecko je ochotné podporovať Grécko pri dosahovaní týchto cieľov. „Grécko musí nájsť spôsob a my mu pomôžeme, ako budeme vedieť. Musí však nájsť spôsob, ako obnoviť dôveru na finančných trhoch a konkurencieschopnú ekonomiku,“ povedal Schäuble. 

 

Medzi Schäublem a novou gréckou vládou vládne napätie, keďže premiér Aléxis Tsípras Grékom prisľúbil ukončenie úsporných opatrení. Schäuble uviedol, že Grécko do posledných volieb dosahovalo lepšie výsledky pri ekonomickom zotavovaní, ako sa očakávalo. Schäuble už skôr povedal, že je malá šanca, že Grécko sa s veriteľmi budúci týždeň dohodne. Grécko a aj jeho veritelia uviedli, že na budúcotýždňovom stretnutí v Lotyšsku je potrebná aspoň rámcová dohoda. 

 

Wolfgang Schäuble zároveň v stredu vyhlásil, že by v eurozóne privítal ďalšie krajiny. „Som absolútne za to, aby Česko a Poľsko vstúpili do eurozóny hneď, ako sa pre tento krok rozhodnú,“ povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona