Schalke zaplatilo agentom najviac z bundesligových tímov

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 10:51 • 2 min
Schalke zaplatilo agentom najviac z bundesligových tímov

BERLÍN - Futbalový FC Schalke 04 Gelsenkirchen minul za uplynulé dve prestupové obdobia viac peňazí na poplatky hráčskym agentom ako ktorýkoľvek iný klub v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Aktuálne siedmy tím bundesligovej tabuľky zaplatil 16,9 milióna eur zástupcom hráčov medzi 15. marcom 2015 a 15. marcom 2016. Obidve hodnoty potvrdili v pondelok Nemecký futbalový zväz (DFB) a Nemecká futbalová liga (DFL).

 

Na druhej strane, nováčik Darmstadt bol jediným tímom z najvyššej súťaže, od ktorého agenti dostali menej ako milión eur (761-tisíc). V druhej najvyššej súťaži najviac minulo Lipsko. Klub podporovaný spoločnosťou na výrobu energetických nápojov Red Bull zaplatil agentom v rovnakom časovom horizonte 4,2 milióna eur, druhý bol Freiburg s 2,5 miliónom eur. Dokopy 18 klubov z dvoch najvyšších nemeckých súťaží uhradilo agentom 127,8 milióna eur, v priemere 7,1 milióna. DFB a DFL zverejnili tieto čísla po prvý raz na základe nových pravidiel Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona