Schalke sa šplhá do Ligy majstrov, zdolalo aj M´gladbach

NETKY.SK • 7 Február 2015, 10:17 • 2 min
Schalke sa šplhá do Ligy majstrov, zdolalo aj M´gladbach

GELSENKIRCHEN - Hráči Schalke 04 Gelsenkirchen zvíťazili v piatkovom stretnutí 20. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže I. bundesligy nad Borussiou Mönchengladbach 1:0 a vyšvihli sa na priebežné 3. miesto.

slovakia

left justify in out

Víťazstvo nad priamym konkurentom v boji o miestenku v budúcoročnej edícii Ligy majstrov zariadil už v 10. min duelu Švajčiar Tranquillo Barnetta. Schalke má momentálne najlepšiu formu spomedzi všetkých účastníkov I. bundesligy. V ostatných piatich dueloch nazbieralo 11 bodov, čo sa nepodarilo žiadnemu inému mužstvu.

 

"S víťazstvom nad Borussiou sme veľmi spokojní. Tvrdo sme pracovali, boli sme dobre organizovaní, súperovi sme veľa nedovolili a dokázali sme streliť gól," vyhlásil po stretnutí pre portál kicker.de tréner domácich Roberto Di Matteo. Kormidelník Mönchengladbachu Lucien Favre priznal, že jeho zverenci sa ťažko presadzovali proti defenzívne zameranému domácemu tímu. "Kontrolovali sme hru a mali sme dobré držanie lopty. Niekedy to však na víťazstvo nestačí. Schalke hralo dobre v obrane, bolo pre nás veľmi ťažké nájsť medzeru v jeho defenzíve," povedal Favre. Pre zaujímavosť, mužstvo z Gelsenkirchenu dokázalo v I. bundeslige zdolať svojho piatkového súpera prvýkrát od 3. mája 2013. Schalke vtedy zvíťazilo na pôde súpera rovnako ako v piatok 1:0. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona