Schalke kritizuje políciu za tvrdý zásah proti fanúšikom

NETKY.SK • 22 August 2013, 13:27 • 2 min
Schalke kritizuje políciu za tvrdý zásah proti fanúšikom

BERLÍN - Nemecký futbalový klub Schalke 04 Gelsenkirchen obvinil policajných príslušníkov, že zasiahli neprimerane tvrdo proti jeho fanúšikom, keď chceli odstrániť kontroverzný transparent počas 1. zápasu play off Ligy majstrov 2013/2014 s gréckym PAOK Solún (1:1).

slovakia

left justify in out

Domáci priaznivci rozvinuli transparent s macedónskym nápisom, ktorý nahneval fanúšikov hostí, keďže Grécko má dlhodobé spory so svojím severným susedom. Poriadkové sily použili pri zásahu slzotvorný plyn a gumové obušky. "Tento zásah bol úplne neprimeraný a nemáme pre neho žiadne pochopenie," citovala agentúra Reuters člena predstavenstva klubu Petera Petersa. Ten dodal, že transparent ostal na svojom mieste aj po zásahu polície.

"Fanúšikovia na severnej tribúne rozvinuli transparent 'Komiti Skopje', ultras macedónskeho klubu Vardar Skopje, ktorí sú priatelia ultras Schalke," uvádza sa vo vyhlásení klubu.

Incident sa odohral počas druhého polčasu a trval niekoľko minút, pričom hráči ani tréneri tímov si ho takmer nevšimli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies