SCHALKE 04 odvolalo hlavného trénera Tedesca

NETKY.SK • 14 Marec 2019, 20:54 • 2 min
SCHALKE 04 odvolalo hlavného trénera Tedesca

GELSENKIRCHEN - Známy futbalový klub z nemeckej Bundesligy prepustil trénera mladého 33-ročného Domenica Tedesca zo svojich služieb. Jeho miesto zaujme navrátilec Huub Stevens.

slovakia

left justify in out

Schalke je úradujúci vicemajster Nemecka, no táto sezóna sa dá považovať z jeho pohľadu za katastrofálnu. Okrem toho, že doma v Nemecku bude zrejme po doterajších výkonoch bojovať o záchranu, mohol si napraviť chuť aspoň v Lige majstrov v odvetnom zápase na Etihad stadium proti Manchestru City. No pred zápasom ešte netušil, že to bude zrejme najväčšia prehra v tohtoročnej edícii. City si z chuti zahralo a počas celého zápasu ponúklo Nemcom minimum šancí. Celkové skóre z dvojzápasu 0:7 však hovorí za všetko.

 

img

 

Takéto výkony sa od vicemajstra Nemecka jednoducho nemôžu tolerovať a preto sa vedenie rozhodlo o radikálnu zmenu. Trénera Domenica Tedesca klub nhradil Holanďanom Stevensom, ktorý sa vracia do klubu kde vyhral v roku 1997 Pohár UEFA (terajšia Európska liga) a k víťazstvám nemeckého pohára v rokoch 2001 a 2002. 

 

 

"Rozhodnutie bolo akékoľvek, len nie jednoduché. Prácu Domenica Tedesca si ceníme veľmi vysoko. V minulom ročníku sa postaral o veľmi pozitívny vzostup nášho tímu, čoho výsledkom bolo druhé miesto v lige. Lenže túto sezónu jednoducho nemôžeme ignorovať, dopadne neúspešne," vy jadril sa športový riaditeľ Schalke 04 Jochen Schneider.

 




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona