Schaeffler u nás vytvorí ďalších 320 pracovných miest

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 10:27 • 2 min
Schaeffler u nás vytvorí ďalších 320 pracovných miest

BRATISLAVA - Nemecký koncern Schaeffler rozširuje na Slovensku výrobu.

slovakia

left justify in out

"V tomto roku vytvoríme 320 nových pracovných miest, z toho štvrtinu obsadíme vysokoškolsky vzdelanými ľuďmi.Nábory sa začali, 140 pracovníkov sme už prijali," uviedol pre denník Hospodárske noviny generálny riaditeľ INA Skalica a INA Kysuce Jaroslav Patka. Oba závody patria pod koncern Schaeffler.

Finančné centrum a stredisko majú vytvoriť 200 nových miest, o zvyšok sa postaral presun produkcie z Nemecka. "Nemci nabiehajú na výrobu nových produktov, a keďže naše závody sú zamerané na produkciu ihličkových a valčekových ložísk (Skalica) a kolesových ložísk (Kysuce), projekty priradili nám," povedal pre Hospodárske noviny Patka. Ako dodal, Slováci sa im zapáčili najmä preto, že vyrábajú rýchlo, kvalitne a zároveň sú tu prijateľné náklady. 

Nejde pritom o prvé investície koncernu na Slovensku. V roku 2011 prijal vyše 1200 ľudí, vlani ďalších približne 400 a zároveň tu preinvestoval desiatky miliónov eur. V tomto roku to bude približne 80 mil. eur. Spoločnosť INA zároveň žiada na projekty aj pomoc od štátu. Žiadosť o investičnú pomoc podali už aj na ministerstvo hospodárstva. "Chceme úľavu na daniach," povedal Patka. Nekonkretizoval však, akú sumu požadujú. Schaeffler u nás pôsobí už 20 rokov a doteraz na svoje projekty žiadne stimuly nežiadal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies