Schaefer naplánoval veľký medzinárodný profesionálny boxerský turnaj

NETKY.SK • 11 Marec 2017, 17:42 • 2 min
Schaefer naplánoval veľký medzinárodný profesionálny boxerský turnaj

LOS ANGELES - Promotér Richard Schaefer naplánoval veľký medzinárodný profesionálny boxerský turnaj, na ktorom sa bude bojovať o Trofej Muhammada Aliho a finančné odmeny v celkovej výške 50 miliónov amerických dolárov.

slovakia

left justify in out

Podujatie "World Boxing Super Series" bude pre šestnásť pästiarov v dvoch hmotnostných kategóriách. Osmičky sa predstavia v eliminačnom "pavúku", prvé súboje sú na programe v septembri a októbri, finále sa uskutoční v máji nasledujúceho roka. Štyria najvyššie nasadení pästiari si vyberú, s kým sa stretnú v úvodnom kole. O váhach sa ešte nerozhodlo, uvažuje sa o ťažkej a perovej, ktoré dlhodobo kľučia v tieni superťažkej či welterovej.

 

V minulosti sa v podobnom formáte konal turnaj Super Six World Boxing Classic, kde sa v rokoch 2009 až 2011 súperilo o šampiónovi superstrednej divízie, ktorým sa stal Američan Andre Ward. V hre boli aj opasky organizácií a prvá fáza bola skupinová. "Viete, že rád robím veľké veci. Tu ide o veľkú trofej, veľké peniaze a veľký turnaj. Je najväčší a najlepší," vyhlásil Schaefer pre RingTV. Bývalý švajčiarsky bankár sa spojil s ďalším promotérom Kallem Sauerlandom, na víťazov čaká viac než desať miliónov USD, peniaze už sú podľa organizátorov pokryté z viacerých zdrojov. Nezabudli ani na náhradníkov, tí budú pripravení v prípade zranení, aby sa predišlo ťažkostiam, aké trápili práve Super Six World Boxing Classic.

 

Päťdesiatpäťročný Schaefer sa po kariére v bankovníctve v rodnom Švajčiarsku a USA v roku 2000 vydal na dráhu boxerského promotéra, bol výkonným riaditeľom spoločnosti Golden Boy Promotions, ktorú založil niekdajší šampión viacerých hmotnostných kategórií Oscar De La Hoya. Po dvojročnej prestávke založil minulý rok vlastnú firmu Ringstar Sports a neskôr začal spolupracovať s britským boxerom Davidom Hayem pod značkou Hayemaker Ringstar. "Nemám problém kooperovať s ostatnými promotérmi a dávať im príležitosti. Nepredstavujem hrozbu pre Boba Aruma, Oscara De La Hoyu ani nikoho iného. Nemusia sa obávať," dodal Schaefer.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies