Scenár samostatného filmu zo sveta Star Wars napíše Chris Weitz

NETKY.SK • 28 Január 2015, 09:40 • 2 min
Scenár samostatného filmu zo sveta Star Wars napíše Chris Weitz

LOS ANGELES - O scenár prvého samostatného filmu zo sveta Star Wars sa postará Chris Weitz. Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter. Štyridsaťpäťročný rodák z New Yorku nahradí Garyho Whittu, ktorý projekt opustil začiatkom roka.

slovakia

left justify in out

O zámere nakrútiť samostatné filmy zo sveta Star Wars informovali predstavitelia spoločnosti Walt Disney ešte vo februári 2013. Kým prvú snímku bude režírovať Gareth Edwards, ďalší film nakrúti Josh Trank. Tvorcovia prvého filmu, ktorý by sa mal do kín dostať v decembri 2016, začali minulý týždeň v Los Angeles s kastingom herečiek. Okrem toho spoločnosť Walt Disney v súčasnosti nakrúca aj siedmu epizódu originálnej ságy s podtitulom The Force Awaken, ktorú režíruje J.J. Abrams. Americká premiéra je predbežne naplánovaná na 17. decembra. O scenár filmu, ktorý by sa mal odohrávať 30 rokov po udalostiach z filmu Star Wars: Epizóda VI - Návrat Jediov (1983), sa postaral Abrams spoločne s Lawrenceom Kasdanom. 

Chris Weitz je známy ako režisér filmov Za lepší život (2011) či Twilight sága: Nov (2009). S bratom Paulom režíroval snímku Ako na vec (2002), na ktorej sa spolu s Petrom Hedgesom podieľali aj ako scenáristi, za čo si vyslúžili nomináciu na Oscara a na cenu BAFTA. Okrem toho napísal scenáre filmov Mravec Z (1998), Zamilovaný profesor 2 (2000) a Zlatý kompas (2007), ktorý taktiež režíroval. 

 

Kompletný program televíznych staníc nájdete TU!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies