Scéna je pripravená na súboj o pocty superťažkej váhy Wilder - Fury

NETKY.SK • 1 December 2018, 08:37 • 2 min
Scéna je pripravená na súboj o pocty superťažkej váhy Wilder - Fury

LOS ANGELES - V Los Angeles je všetko pripravené na súboj superťažkej hmotnostnej kategórie medzi americkým obhajcom opasku organizácie WBC Deontayom Wilderom a britským profesionálnym boxerom Tysonom Furym.

slovakia

left justify in out

V piatok absolvovali oficiálne váženie, Wilder mal 96,4 kilogramu, Fury 116,3. Zápas sa v Staples Center uskutoční v nedeľu skoro ráno stredoeurópskeho času.

 

Tridsaťročný Brit síce nevlastní žiaden opasok, ale môže si nárokovať na pomyselný titul lineárneho šampióna, čiže pästiara všeobecne považovaného za najlepšieho v divízii. Vybojoval ho, keď v roku 2015 zosadil dlhoročného vládcu Vladimira Klička z Ukrajiny. Je o čosi vyšší než oponent a disponuje aj väčším rozpätím paží. Na konte má 27 víťazstiev, z toho devätnásť dosiahol pred časovým limitom. Tento rok sa po problémoch s depresiami i závislosťami vrátil do ringu dvoma "zahrievacími" duelmi a proti Wilderovi môže dokonať jeden z najpozoruhodnejších comebackov športovej histórie.

 

V stredu 28. novembra uplynuli presne tri roky, odkedy Fury šokoval Klička v Nemecku. Práve v tento deň sa konala aj posledná predzápasová tlačová konferencia, ktorá zavŕšila mesiace vyhrotených mediálnych stretnutí. "Sú to tri roky, čo som vymlátil Klička po celom Düsseldorfe a stal som sa svetovým šampiónom superťažkej váhy. Teraz urobím to isté 'Bronzovému bombardérovi'. Mali sme fantastický deväťtýždňový tréningový kemp bez zranení a so skvelým sparingom. Som tu, aby som odviedol moju prácu a užil si to. Dúfam, že fanúšikovia si to vychutnajú rovnako ako ja. Na tento súboj som sa tešil od roku 2011, konečne dostanem príležitosť, aby som ho udrel do tváre. Deontay Wilder skončí na podlahe. Bola to dlhá a ťažká cesta, prekonal som mnohé prekážky. Moja absencia je dobre známa, urobila ma však silnejším a odhodlanejším. Ešte nikdy som nebol taký šťastný počas tréningového kempu," povedal Fury. Chystal sa v dvojkilometrovej nadmorskej výške v prostredí kalifornského jazera Big Bear a neskôr v Los Angeles, kde mu radil legendárny tréner Freddie Roach, ktorý bude asistovať realizačnému tímu aj v rohu.

 

O tri roky starší Wilder má takisto perfektnú bilanciu so 40 triumfami. Knokautoval každého súpera, ktorý sa proti nemu postavil do profesionálneho ringu. Plnú minutáž absolvoval iba s Kanaďanom Bermaneom Stiverneom, keď začiatkom roka 2015 získal titul WBC. Vo vlaňajšej odvete ho knokautoval hneď v prvom kole. Proti Furymu je favorit stávkových kancelárií. "Bude to úžasná udalosť. Všetko v mojom živote je na správnom mieste, som šťastný, že budem bojovať v Staples Center, neviem sa dočkať. Ten čas prichádza, cítite tú energiu? Narazia na seba najlepší boxeri superťažkej hmotnostnej kategórie, na tento okamih som čakal celú kariéru. Toto je môj čas, Tyson Fury už mal svoj. Chcem ukázať ľuďom, o čom som v skutočnosti. Zakaždým im doprajem knokaut. USA vo mne majú mocného muža, najstrašnejšieho muža na planéte," parafrázoval Wilder krajana Mikea Tysona, podľa ktorého dostal Fury krstné meno.

 

Víťaz sa nezmazateľne zaradí k Tysonovi a ďalším slávnym menám najsledovanejšej divízie. Z nich viacerí si súboj nenechajú ujsť priamo v Staples Center, v hľadisku však bude chýbať Brit Anthony Joshua. Držiteľ opaskov WBA, IBF aj WBO sa s Wilderom nedohodol na tohtoročnej konfrontácii, najbližšie vystúpenie má naplánované na 13. apríla v londýnskom Wembley. Medzi verejnosťou bude veľký dopyt, aby si zmeral sily práve s úspešným z dua Wilder - Fury.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies