SC: Žilinčania prvým jarným víťazstvom do semifinále

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 12:09 • 2 min
SC: Žilinčania prvým jarným víťazstvom do semifinále

BRATISLAVA - Premiérové víťazstvo po štyroch ligových prehrách v jarnej časti tejto sezóny znamenalo pre futbalistov MŠK Žilina postup do semifinále domácej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2015/2016.

slovakia

left justify in out

Žilinčania na domácej pôde pod Dubňom zdolali v utorkovom štvrťfinálovom súboji hráčov FC DAC 1904 Dunajská Streda 3:0, o góly sa postarali mladíci Nikolas Špalek, Jakub Paur a Denis Vavro. "Chlapci dnes odohrali výborný zápas proti kvalitnému súperovi. Súhlasím, že dnes sme mohli vidieť veľké šance na oboch stranách, avšak my sme sa mohli upokojiť už skôr. To sa nám nepodarilo, no je dôležité, že chlapci to nezabalili a snažili sa aj ďalej. Podarilo sa nám streliť druhý gól, po ktorom si stretnutie už užívali. Podali sme tímový výkon, mojim hráčom gratulujem," citoval oficiálny web DAC slová trénera Žilinčanov Adriána Guľu.


Jeho náprotivok na lavičke hostí Tomislav Marič uznal kvalitu výkonu súpera. "Do zápasu sme vstúpili celkom dobre. Vedeli sme, že v Žiline sú určité problémy a že prehrala za sebou päť ligových zápasov. Myslím si, že sme ju postavili na nohy, vedeli sme, že Žilina hrá rovnakým štýlom hry, nech je zostava mužstva akákoľvek. V zápase boli 2 - 3 kľúčové momenty - prvý, keď Žilina strelila gól na 1:0. My sme hrali dobre na konci prvého a začiatku druhého polčasu s niekoľkými gólovými príležitosťami. Ak by sme ich premenili, tak by sa zápas mohol vyvíjať úplne inak. Keď si však zoberieme všetko dokopy, tak sme dnes zaslúžene prehrali," skonštatoval kouč Dunajskej Stredy.


V utorok boli na programe aj štvrťfinálové stretnutia na iných dvoch štadiónoch. Futbalisti MFK Ružomberok potvrdili výbornú jarnú formu aj na pôde FC ViOn Zlaté Moravce, zvíťazili 2:1. Útočník "Ruže" Miloš Lačný pridal k svojim piatim gólom v doterajších štyroch jarných kolách Fortuna ligy aj víťazný presný zásah na ihrisku Zlatých Moraviec, ktorý napokon znamenal postup hosťujúceho mužstva do semifinále. Medzi najlepšie kvarteto prenikol aj ŠK Slovan Bratislava, ktorý rovnako uspel vonku - na trávniku FK Senica. Po 90 minútach bolo skóre nerozhodné 1:1, "belasí" lepšie zvládli následný rozstrel zo značky pokutového kopu (4:3). Záverečné štvrťfinále, v ktorom jediný druholigový zástupca v oktete najlepších FC VSS Košice privíta úradujúceho majstra i obhajcu prvenstva v Slovnaft Cupe AS Trenčín, je na východe Slovenska na programe v stredu od 14.00 h.


Na rozdiel od štvrťfinále sa už semifinále Slovnaft Cupu hrá na dve stretnutia (termíny: 5. apríla /prvé duely/, 12. apríla /odvety/). Slovenská pohárová futbalová súťaž klubov v sezóne 2015/2016 vyvrcholí finálovým zápasom 29. apríla, dejiskom je City Arena v Trnave.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies