SC: V stredu 5 duelov osemfinále, v akcii i obhajca z Trenčína

NETKY.SK • 3 November 2015, 13:39 • 2 min
SC: V stredu 5 duelov osemfinále, v akcii i obhajca z Trenčína

BRATISLAVA - Zápasy osemfinálového 5. kola slovenskej pohárovej futbalovej súťaže Slovnaft Cupu sa odohrajú v troch dňoch. Po dvoch utorkových dueloch TJ FK Vyšné Opátske - MŠK Žilina a FC ViOn Zlaté Moravce - Spartak Myjava sa až päť stretnutí uskutoční v stredu 4. novembra.

slovakia

left justify in out

V štyroch z nich nastúpia aj účastníci Fortuna ligy, ktorí sú v súbojoch proti mužstvám z hierarchicky nižších poschodí favoritmi na postup do štvrťfinále. Obhajca pohárového prvenstva AS Trenčín nastúpi popoludní v Dolnom Kubíne proti miestnemu druholigistovi, v akcii budú aj hráči ŠK Slovan Bratislava, ktorí si od 17.00 h na Pasienkoch zmerajú sily s druhým tímom Doxxbet II. ligy skupina západ FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Na Žitnom ostrove sa očakáva úspech fortunaligovej Dunajskej Stredy proti 1. FC Tatran Prešov, v súčasnosti tretiemu mužstvu II. ligy skupina východ.


"Za ostatný zápas v lige proti Žiline musím pochváliť celé mužstvo, každého jedného hráča. Dali do toho všetko a napokon zvíťazili (1:0, pozn.). Teraz sa však už koncentrujeme na stredajší pohárový súboj, v ktorom je pre nás jediným možným cieľom postup," uviedol v rozhovore na klubovom webe tréner FC DAC 1904 Tomislav Marič, ktorý vie, že proti mužstvám z nižších súťaží nie je jednoduché prejsť: "Tatran bojuje v druhej lige o postup a hrá veľmi nepríjemný futbal. Pohárová súťaž má svoje vlastné pravidlá. Napriek tomu si myslím, že nastúpime v domácom prostredí, sme prvoligový tím a podľa toho musíme aj hrať. Do stretnutia s Prešovom pôjdeme maximálne koncentrovaní a urobíme všetko pre postup."


Osemfinále národného pohára zakončí v stredu 11. novembra od 13.30 h duel MFK Topvar Topoľčany - MFK Ružomberok.


Z dvanástich účastníkov Fortuna ligy sa v tohtosezónnej edícii Slovnaft Cupu zatiaľ porúčalo kvarteto: MFK Skalica už v augustovom 2. kole, trojica FC Spartak Trnava, MFK Zemplín Michalovce a FO ŽP Šport Podbrezová po októbrových dueloch šestnásťfinále. Do štvrťfinále určite postúpi minimálne jeden účastník nižšej súťaže, bude ním úspešnejší z dua FC Rohožník - FC VSS Košice.


Rovnako ako v prvých štyroch kolách sa aj v tejto ďalšej fáze hrá na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach nasleduje hneď jedenástkový rozstrel. Držiteľom trofeje sú futbalisti AS Trenčín, ktorí v prvomájovom finále na trávniku v Poprade uspeli proti FK Senica až v jedenástkovej "lotérii" (3:2), v riadnom hracom čase po 90 minútach sa tento súboj skončil 1:1 a po následnom predĺžení 2x15 minút bolo tiež nerozhodne 2:2.

Zostávajúci program osemfinálového 5. kola futbalového Slovnaft Cupu (hrá sa na jeden zápas):

Streda 4. novembra: FC Rohožník - FC VSS Košice, AFC Nové Mesto Mesto nad Váhom - FK Senica, MFK Dolný Kubín - AS Trenčín (všetky 13.30), FC DAC 1904 Dunajská Streda - 1. FC Tatran Prešov, ŠK Slovan Bratislava - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (obe 17.00)
Streda 11. novembra: MFK Topvar Topoľčany - MFK Ružomberok (13.30)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies