SC: V Košiciach a Trenčíne o zostávajúce miesta do semifinále

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 13:22 • 2 min
SC: V Košiciach a Trenčíne o zostávajúce miesta do semifinále

BRATISLAVA - Po utorkových stretnutiach FC Spartak Trnava - FK Senica a FK Dukla Banská Bystrica - FK Slovan Duslo Šaľa sa štvrťfinálový program slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2014/2015 skompletizuje v stredu zostávajúcimi dvoma zápasmi MFK Košice - FC DAC 1904 Dunajská Streda a AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava.

slovakia

left justify in out

Rovnako ako dosiaľ aj v elitnej osmičke sa hrá na jeden duel, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach sa nepredlžuje, ale o postupujúcom sa rozhodne v jedenástkovom rozstrele. Následné semifinále už bude na dva zápasy (termíny: 7. apríla /prvé stretnutia/, resp. 21. apríla /odvety/). Finále Slovnaft Cupu sa uskutoční 1. mája 2015 v Národnom tréningovom centre v Poprade.

 

Obhajca pohárového prvenstva z vlaňajška MFK Košice sa víkendovým ligovým víťazstvom nad Myjavou (2:0) gólmi mladíkov Tomáša Huka a Milana Dimuna pozitívne naladil na duel proti Dunajskej Strede, ktorý má začiatok popoludní o 14.30 h. Nový tréner Marek Fabuľa sa tešil v novej pozícii z premiérového trojbodového zápisu. Ambíciou "východniarov" je uspieť v Čermeli proti Dunajskej Strede a potešiť priaznivcov. "Proti DAC-u chceme potvrdiť dobrý výkon zo soboty. Verím, že do hľadiska príde pekná návšteva," citoval košický klubový web slová stredopoliara MFK Erika Pačindu, ktorý ďalej poznamenal: "Naším cieľom je postup do semifinále. Urobíme všetko, aby sa tak stalo. Od výkonu proti Myjave sa chceme odraziť. Uvedomujeme si, že pohárový zápas má svoje špecifiká a je tu aj súper. My však máme výhodu domáceho prostredia, čo by sme radi využili." 

 

V tábore Dunajskej Stredy zavládla naposledy veľká radosť, v nedeľu večer gólom Petra Štepanovského zvíťazil FC DAC 1904 v 22. kole Fortuna ligy nad domácim úradujúcim majstrom ŠK Slovan Bratislava 1:0. Mužstvo zo Žitného ostrova na jar v troch ligových vystúpeniach ešte neprehralo, okrem spomenutého triumfu nad "belasými" vyhralo aj nad Podbrezovou (1:0) a remizovalo so Zlatými Moravcami (1:1). "Hráči proti Slovanu príkladne bojovali jeden za druhého. S ich nedeľňajšími výkonmi môžem vysloviť absolútnu spokojnosť. Budeme sa snažiť pokračovať ďalej v takomto trende aj v pohárovom dueli v Košiciach," uviedol Nemec s chorvátskymi koreňmi na lavičke D. Stredy Tomislav Marič. 

 

Náročný štvrťfinálový súboj čaká v stredu podvečer od 17.30 h na hráčov Slovana Bratislava na umelej tráve v Trenčíne. "Belasým" patrí po spomenutej tesnej prehre na Pasienkoch s Dunajskou Stredou až 5. miesto v lige s dvanásťbodovým odstupom na druhý v klasifikácii AS. Keďže zverencom trénera bratislavského klubu Jozefa Chovanca sa obhajoba majstrovského titulu pomaly rozplýva, jeho zverenci budú chcieť zabojovať o pohárovú trofej. Trenčiansky tím je však v dobrej forme, v troch jarných ligových dueloch získal za domáce víťazstvá nad Banskou Bystricou a Zlatými Moravcami (zhodne 2:0) a nerozhodnom výsledku v šlágri v Žiline (1:1) sedem bodov. Zverenci trénera Martina Ševelu bojujú na "dvoch frontoch" o najvyšší stupienok - vo Fortuna lige i Slovnaft Cupe. 

 

Program a obsadenie rozhodcov v stredajších zápasoch štvrťfinále slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2014/2015 (hrá sa na jedno stretnutie): 

Streda 18. marca: 
MFK Košice - FC DAC 1904 Dunajská Streda (14.30 h, Pavlík - Žákech, Borsányi) 
AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava (17.30 h, Sedlák - Hancko, D. Hrčka) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona