SC: V Borčiciach sviatok, o postup do osemfinále proti Žiline

NETKY.SK • 27 Október 2015, 12:56 • 2 min
SC: V Borčiciach sviatok, o postup do osemfinále proti Žiline

BRATISLAVA - K dosiaľ známym pätnástim tímom pribudne v stredu podvečer zostávajúci postupujúci do osemfinále slovenskej pohárovej futbalovej klubovej súťaže. Úradujúci vicemajster zo Žiliny nastúpi v dueli šestnásťfinálového 4. kola Slovnaft Cupu 2015/2016 na trávniku druholigového tímu TJ Iskra Borčice v pozícii favorita. Začiatok stretnutia je o 14.00 h, hlavným arbitrom je Pavel Ochotnický.

slovakia

left justify in out

V obci so 600 obyvateľmi, ktorá sa nachádza v okrese Ilava, to bude futbalový sviatok. Zverenci trénera Jozefa Majoroša figurujú ako nováčik na čele Doxxbet II. ligy skupina západ, po štrnástich odohraných kolách majú na konte 28 bodov a dvojbodový náskok pred FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Borčice disponujú viacerými hráčmi so skúsenosťami z najvyššej súťaže (Miroslav Barčík, Ján Novák, Peter Bašista, Marek Kuzma, Matej Siva, Pavol Penksa, Michal Janec, Tomáš Bagi či Oliver Augustíni, pozn.), takže na Žilinčanov nečaká jednoduchá úloha. Futbalisti TJ Iskra uspeli v generálke na pohár: v sobotňajšom zápase zvíťazili na trávniku Dusla Šaľa presvedčivo 3:0. "Potvrdili sme body z domáceho ihriska proti juniorke Trnavy. Sme radi, že sme to výsledkovo i herne zvládli, pretože to nebol ľahký zápas. Šaľa od začiatku vyrukovala s tvrdou, miestami až agresívnou hrou. Donáci dohrávali súboje, ale dali sme dôležitý prvý gól. To nás upokojilo a mohli sme pokojne vyhrať aj vyšším rozdielom," uviedol pre klubový web 37-ročný stredopoliar Miroslav Barčík, ktorý nastúpil aj v drese slovenskej reprezentácie. Jeden z oporných pilierov Borčíc pôsobil počas klubovej kariéry v Turecku, Grécku, Poľsku a v domovine si dlhé roky obliekal práve dres Žiliny. "Ideme od zápasu k zápasu, najdôležitejší pre nás je vždy najbližší duel, teraz ten proti Žiline," uviedol rodák z Čadce Barčík a doplnil: "Pre mňa to bude špecifický zápas. Treba povedať, že pre Borčice to bude veľký futbalový sviatok. Podľa môjho názoru k nám príde najúspešnejšie mužstvo nového tisícročia."

 

Žilinské mužstvo nastúpi na stredajší pohárový duel bez Lukáša Čmelíka, ktorého pre niekoľkokrát opakovaný neprofesionálny prístup a porušenie životosprávy vedenie MŠK preradilo do druholigového rezervného mužstva. "Samozrejme, že naším jednoznačným cieľom je postup do osemfinále Slovnaft Cupu. Borčice však majú veľmi dobré mužstvo, sú lídrom západnej skupiny druhej ligy, tímu sa veľmi darí. Očakávam veľmi náročný duel, pohárové súboje sa hrajú na jeden zápas, všetko je možné. Verím však, že to zvládneme a po stretnutí sa budeme tešiť," uviedol pre agentúru SITA športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník. Klub spod Dubňa figuruje v tabuľke najvyššej súťaže po 14. kole na treťom mieste, v ligovej generálke na pohárový súboj v Borčiciach zvíťazil doma nad Spartakom Myjava hladko 3:0.

 

Z dvanástich účastníkov Fortuna ligy sa v tohtosezónnej edícii Slovnaft Cupu zatiaľ porúčalo kvarteto: MFK Skalica už v augustovom 2. kole, trojica FC Spartak Trnava, MFK Zemplín Michalovce a FO ŽP Šport Podbrezová po októbrových dueloch šestnásťfinále.

 

Rovnako ako v prvých troch kolách sa aj v tejto ďalšej fáze hrá na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach nasleduje hneď jedenástkový rozstrel. Držiteľom trofeje sú futbalisti AS Trenčín, ktorí v prvomájovom finále na trávniku v Poprade uspeli proti FK Senica až v jedenástkovej "lotérii" (3:2), v riadnom hracom čase po 90 minútach sa tento súboj skončil 1:1 a po následnom predĺžení 2x15 minút bolo tiež nerozhodne 2:2.

Program zostávajúceho stretnutia šestnásťfinálového 4. kola futbalového Slovnaft Cupu (hrá sa na jeden zápas):

Streda 28. októbra:
TJ Iskra Borčice - MŠK Žilina (14.00 h), rozhodujú: Ochotnický - P. Kováč, Galo

Už známy program osemfinálového 5. kola Slovnaft Cupu (hrá sa na jeden zápas):
Utorok 3. novembra: FC ViOn Zlaté Moravce - Spartak Myjava (17.00 h)
Streda 4. novembra: FC Rohožník - FC VSS Košice, AFC Nové Mesto Mesto nad Váhom - FK Senica, MFK Dolný Kubín - AS Trenčín, TJ Vyšné Opátske - Iskra Borčice/MŠK Žilina (všetky o 13.30 h), FC DAC 1904 Dunajská Streda - 1. FC Tatran Prešov, ŠK Slovan Bratislava - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (oba o 17.00 h)
Streda 11. novembra: MFK Topvar Topoľčany - MFK Ružomberok (13.30 h)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies