SC:Trnava chce nadviazať na Žilinu, Šaľa prekvapiť pod Urpínom

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 12:32 • 2 min
SC:Trnava chce nadviazať na Žilinu, Šaľa prekvapiť pod Urpínom

BRATISLAVA - Slovenská futbalová pohárová súťaž Slovnaft Cup 2014/2015 sa dostala už do štvrťfinálovej fázy. Tento týždeň sú na programe všetky štyri stretnutia, po ktorých bude známe elitné kvarteto účastníkov.

slovakia

left justify in out

V utorok FC Spartak Trnava privíta FK Senica (výkop o 15.00 h) a FK Dukla Banská Bystrica nastúpi v domácom prostredí od 16.30 h proti jedinému druholigistovi medzi oktetom najlepších FK Slovan Duslo Šaľa. O deň neskôr v stredu 18. 3. sa uskutočnia rovnako dva štvrťfinálové zápasy: obhajca prvenstva MFK Košice si od 14.30 h zmeria sily s FC DAC 1904 Dunajská Streda a prestížny bude súboj AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava so začiatkom o 17.30 h. Rovnako ako dosiaľ aj štvrťfinále Slovnaft Cupu sa hrá na jeden duel, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach sa nepredlžuje, ale o postupujúcom sa rozhodne v jedenástkovom rozstrele. Následné semifinále už bude na dva zápasy (termíny: 7. apríla /prvé stretnutia/, resp. 21. apríla /odvety/). Finále slovenskej pohárovej klubovej súťaže sa uskutoční 1. mája 2015 v Národnom tréningovom centre v Poprade. Vlani v prvý májový deň sa v rozhodujúcom dueli Slovnaft Cupu v Myjave presadili hráči MFK Košice, ktorý zdolali Slovan Bratislava 2:1 a tešili sa z celkového triumfu.


Futbalisti Trnavy sa na spomenutý utorkový štvrťfinálový súboj v Slovnaft Cupe proti Senici pozitívne naladili v lige, keď v sobotu zdolali lídra zo Žiliny 1:0 "vlastencom" stopéra Jozefa Piačeka a uštedrili tímu MŠK prehru po takmer siedmich mesiacoch (Žilinčania dovtedy nezabodovali v tejto sezóne najvyššej súťaže len raz: 16. augusta 2014 v Podbrezovej - 0:1, pozn.). "Získali sme tri body z veľmi ťažkého zápasu. Žilina má silné mužstvo, ale my sme boli lepší. Bola to fantázia, cítili sme na ihrisku, ako nám chcú diváci pomôcť," citoval oficiálny klubový web Spartaka brazílskeho legionára v drese "andelov" Clébera Silvu Nascimenta, ktorý však zároveň upozornil: "Teraz si už musíme prepnúť hlavy na Senicu. Verím, že aj v pohári potvrdíme pohodu na domácom trávniku a postúpime do semifinále." Tímu zo Záhoria nevyšla ligová generálka na pohár, hráči Senice podľahli v Brezne nováčikovi z Podbrezovej 1:2.


Futbalistov Banskej Bystrice potešila sobotňajšia remíza v Ružomberku, hoci Dukla naďalej zostáva vo Fortuna lige na zostupovom 12. mieste tabuľky s trojbodovým odstupom na predposledné Zlaté Moravce. Naopak, futbalisti Dusla Šaľa pricestujú pod Urpín na štvrťfinálový duel Slovnaft Cupu v dobrej pohode. Zverenci trénera Ladislava Molnára si nerozhodným výsledkom na pôde Senca (1:1) v stretnutí 20. kola II. ligy Západ zabezpečili istú miestenku do nadstavbovej časti: v tabuľke druholigovej súťaže sú momentálne druhí s 37 bodmi. "Máme malinký sen - chceli by sme postúpiť. Či sa nám to podarí a čo nám súper dovolí, uvidíme v utorok na Štiavničkách," uviedol pre denník Šport brankár Šale Dušan Kolmokov pred pohárovým stretnutím s Duklou.

Program a obsadenie rozhodcov v tohtotýždňových zápasoch štvrťfinále slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2014/2015 (hrá sa na jedno stretnutie):

Utorok 17. marca:
FC Spartak Trnava - FK Senica (15.00 h, rozhodujú Jaška - Lieskovský, Špivák)
FK Dukla Banská Bystrica - FK Slovan Duslo Šaľa (II. liga, 16.30 h, Valášek - Benko, Mikulaj)

Streda 18. marca:
MFK Košice - FC DAC 1904 Dunajská Streda (14.30 h, Pavlík - Žákech, Borsányi)
AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava (17.30 h, Sedlák - Hancko, D. Hrčka)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona