SC: Trenčín pod Čebrať s výrazným náskokom, ale obozretne

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 13:07 • 2 min
SC: Trenčín pod Čebrať s výrazným náskokom, ale obozretne

BRATISLAVA - Po utorňajšom rozuzlení vzájomnej konfrontácie MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava bude v stredu večer známy aj druhý finalista slovenskej pohárovej futbalovej súťaže s názvom Slovnaft Cup 2015/2016. Hráči MFK Ružomberok privítajú od 17.00 h v odvetnom semifinálovom súboji obhajcu trofeje AS Trenčín.

slovakia

left justify in out

Pre klub spod Čebraťa vyvstáva mimoriadne náročná úloha: pokúsiť sa dohnať štvorgólové manko z minulotýždňového prvého vzájomného duelu. Ako je známe, na Sihoti sa 6. apríla zrodilo presvedčivé víťazstvo trenčianskeho mužstva 5:1, keď hetrik dosiahol holandský krídelník Gino van Kessel, raz sa presadili aj Nigérijčan Samuel Kalu a obranca Lukáš Skovajsa, za hosťujúci tím odpovedal len Štefan Zošák z pokutového kopu.

 

"Ja i niektorí hráči proti Trenčínu chceli hrať niečo, na čo nemáme. Keď súperovi ako je AS prihráte z piatich gólov na štyri, tak to potom dopadne zle," priznal kormidelník "Ruže" Ladislav Pecko. K jeho slovám sa pridal skúsený stopér MFK Ján Maslo, ktorý skonštatoval: "Naša minulotýždňová prehra je krutá, ale asi zaslúžená. Trenčín bol určite lepší. Chceli sme uhrať prijateľný výsledok, žiaľ, nepodarilo sa. V odvete sa pokúsime o malý zázrak, ale bude to veľmi ťažké." V Ružomberku sa spoliehajú na jarnú streleckú explóziu Miloša Lačného, ktorý vo Fortuna lige skóroval v siedmich dueloch za sebou a pripísal si v nich osem presných zásahov. "Ja osobne môžem byť spokojný, nechcem sa však správať ako sebec. Nehrám sám, som súčasťou klubu MFK Ružomberok. Rozhodne ešte neskladáme zbrane, aj keď je jasné, že vyhrať doma 4:0 nad Trenčínom a postúpiť do finále Slovnaft Cupu bude veľmi ťažké. Uvidíme, ako to dopadne, nechajme sa prekvapiť," uviedol pre denník Šport 28-ročný produktívny útočník. Ružomberku výsledkovo nevyšla ani víkendová generálka na odvetné semifinálové pohárové vystúpenie: zverenci L. Pecka podľahli na bratislavských Pasienkoch domácemu ŠK Slovan 1:3, hoci ešte po hodine hry viedli.

 

V trenčianskom futbalovom klube panuje spokojnosť a pohoda. Hráči AS ťahajú v najvyššej súťaži šesťzápasovú víťaznú šnúru (v ostatnom stretnutí uspeli v nedeľu so Spartakom Myjava 3:1, pozn.), vedú Fortuna ligu s deväťbodovým náskokom pred Slovanom Bratislava. Hráči AS sú najväčším adeptom na obhajobu majstrovského titulu, najvyššie ambície neskrývajú ani v Slovnaft Cupe, radi by zopakovali triumf z vlaňajška. "Máme skvelý tím, hladný po úspechoch. Ak prvý duel vyhráme 5:1 nad Ružomberkom, už jednoducho musíme postúpiť do finále. Tohto domáceho zápasu sme sa zhostili dobre a potvrdili, že máme chuť obhájiť minuloročný úspech," poznamenal na klubovom webe rodák z holandského Alkmaaru Van Kessel, ktorý bol streleckým hrdinom prvého semifinálového stretnutia. Záverečných desať minút si v tomto dueli zahral aj Matúš Opatovský. "Hrali sme svoju hru a mohli pridať aj viac gólov. Ukázalo sa, že sme si ružomberského protivníka dostatočne dobre analyzovali. Veľmi dobre sme sa na neho pripravili. Prvú časť semifinále sme zvládli. Teší ma, že sme si dokázali udržať koncentráciu a navyšovali skóre. Máme však pred sebou ešte jeden zápas. V stredu na ružomberskom trávniku nesmieme nastúpiť s myšlienkami, že už nejde o nič," skonštatoval 21-ročný trenčiansky stredopoliar.

 

Stredajší odvetný semifinálový duel Slovnaft Cupu MFK Ružomberok - AS Trenčín píska ako hlavný arbiter Pavol Chmura, na čiarach mu budú pomáhať Erik Weiss a Peter Chládek, náhradným rozhodcom je Adam Somoláni. Podľa pohárového reglementu o postupujúcom rozhoduje vyšší počet bodov získaných z oboch stretnutí, potom lepší gólový rozdiel z oboch stretnutí, ďalej vyšší počet dosiahnutých gólov na ihrisku súpera a ak sú všetky tieto kritériá rovnaké, nasleduje jedenástkový rozstrel. V prípade stredajšieho víťazstva Ružomberka nad Trenčínom 5:1 (rovnaký rezultát ako v prvom semifinálovom zápase v prospech AS) sa po 90 minútach nepredlžuje, ale hneď nasleduje rozstrel z "bieleho bodu".

 

Držiteľom minulosezónnej trofeje sú futbalisti AS Trenčín, ktorí vlani v prvomájovom finále na trávniku v Poprade uspeli proti FK Senica až v jedenástkovej "lotérii" (3:2), v riadnom hracom čase po 90 minútach sa tento súboj skončil 1:1 a po následnom predĺžení 2x15 minút bolo tiež nerozhodne 2:2.

Program odvetných stretnutí semifinále slovenskej pohárovej futbalovej súťaže Slovnaft Cupu 2015/2016:
Utorok 12. apríla: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava (rozhodujú: Sedlák - Benko, Bobko, začiatok o 18.00 h) - prvý zápas 0:0
Streda 13. apríla: MFK Ružomberok - AS Trenčín (rozhodujú: Chmura - E. Weiss, Chládek, 17.00 h) - prvý zápas 1:5



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies