SC: Slovan smúti, Zreľákov vedúci gól proti Trenčínu nestačil

NETKY.SK • 30 Apríl 2016, 08:39 • 2 min
SC: Slovan smúti, Zreľákov vedúci gól proti Trenčínu nestačil

TRNAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava ako najúspešnejší klub v doterajšej histórii nepridal už 14. triumf v slovenskej pohárovej súťaži od premiérového ročníka v roku 1970 a siedmy v novodobej ére samostatnej SR (od sezóny 1993/1994).

slovakia

left justify in out

"Belasým" stál v ceste AS Trenčín, ktorý piatkovým večerným víťazstvom v trnavskej City Arene 3:1 obhájil prvenstvo a nedovolil bratislavskému tímu tešiť sa po troch rokoch z primátu v Slovnaft Cupe. Hráči Slovana sa v ňom naposledy radovali v roku 2013, keď zdolali na trávniku v Ružomberku mužstvo MŠK Žilina 2:0.


Pre Slovan, ktorý vedie cyperský tréner Nikodimos Papavasiliou, sa pritom piatkový finálový súboj v Trnave dlho vyvíjal priaznivo a podľa predstáv. Po bezgólovom prvom polčase sa v 53. min presadil kapitán slovenskej reprezentácie do 21 rokov Adam Zreľák a svojím piatym presným zásahom v tohtosezónnej edícii Slovnaft Cupu naklonil misky váh na stranu bratislavského mužstva. Napokon to Slovanu, v drese ktorého sa na trnavskom trávniku predstavilo z 13 hráčov až osem legionárov (poltucet nastúpil v základnej zostave, pozn.), nestačilo na víťazstvo. V poslednej štvrťhodine brankár Ján Mucha tri razy vyberal loptu zo siete a trofej putovala do Trenčína.


"Záver stretnutia si nedokážem vysvetliť. Neviem, či nám odišla koncentrácia. Sedemnásť minút pred koncom vedieme 1:0, všetko hralo do našich kariet, v náš prospech. Potom však tri razy inkasujeme a prehráme," skonštatoval v mix zóne po stretnutí kapitán ŠK Slovan Bratislava Marko Milinkovič a podotkol: "Myslím si, že fyzické sily nám nechýbali. Škoda, mali sme to už ubrániť." Dvadsaťosemročný ľavonohý stredopoliar bol sčasti spokojný s prvým dejstvom pohárového finále. "Vedeli sme, že na nás čaká veľmi ťažký súboj. V prvom polčase sme však hrali to, čo sme chceli. Na ihrisku náš výkon vyzeral dobre. Utvorili sme si tri šance, ktoré sme mali využiť. Do kabín sme mohli odchádzať aspoň s dvojgólovým náskokom. Po zmene strán sme sa ujali vedenia presným zásahom Zreľáka, mali sme všetko vo vlastných rukách. Napokon odchádzame smutní. Musíme dať hlavy hore a pokračovať ďalej," vyjadril sa ďalej rodák zo srbského Belehradu.


Smútok v hlase neskrýval ani ľavý obranca "belasých" Jakub Podaný. "Z môjho pohľadu sme dlho kontrolovali hru, boli sme kompaktní, Trenčín nás ohrozoval iba strelami z väčšej vzdialenosti i z ´vápna´, ale väčšie príležitosti na skórovanie si nevypracoval. Škoda, že sme nerozhodli zápas v prvom polčase, keď sme mali tri samostatné úniky," poznamenal český zadák bratislavského tímu a ešte zhodnotil: "Po príchode vysokého útočníka Maierhofera súper zmenil taktiku a my sme na to nedokázali zareagovať. Druhý gól sme dostali po štandardke, neviem, či nebol z ofsajdu. To je však teraz už jedno. Záver stretnutia sme mali zvládnuť oveľa lepšie. Urobili sme v defenzíve chyby, ale zaváhali sme aj v tom, že sme piatkový zápas nedokázali rýchlo rozhodnúť. Sme sklamaní, chceli sme získať pohár."


V dlhodobej ligovej súťaži má druhý v tabuľke Slovan šesťbodové manko na lídra z Trenčína, ktorý má na dosah zopakovanie zisku double z uplynulého ročníka 2014/2015. "Belasí" sa však ešte nevzdávajú. "Zostáva nám ešte pokúsiť sa niečo dosiahnuť v ligovej súťaži. Tam to už síce nemáme vo vlastných rukách, ale musíme bojovať. Máme pred sebou ešte zápasy, ktoré sú pre nás výzvy. My ich chceme zvládnuť, určite nebudeme rezignovaní. Nemyslím si, že by nás piatková pohárová prehra nejako výrazne psychicky poznamenala," skonštatoval 28-ročný rodák z Přerova Jakub Podaný a dodal: "Teraz sme určite sklamaní, jeden cieľ sme nesplnili. Cez víkend si však všetko zanalyzujeme a musíme ísť ďalej. Taký je futbal."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona