SC: Slovan proti Žiline bez Priskina, ale možno už s Vittekom

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 14:07 • 2 min
SC: Slovan proti Žiline bez Priskina, ale možno už s Vittekom

BRATISLAVA - Slovenská pohárová futbalová súťaž s názvom Slovnaft Cup (SC) 2015/2016 je už v semifinálovej fáze.

slovakia

left justify in out

Podľa predsezónneho žrebu, následne "utvoreného" pavúka a postupujúcich tímov zo štvrťfinále je známe, že v rámci elitného kvarteta nastúpi v utorok 5. apríla ŠK Slovan Bratislava proti MŠK Žilina a AS Trenčín si o deň neskôr v stredu 6. 4. zmeria sily s MFK Ružomberok. Na rozdiel od všetkých doterajších šiestich odohraných kôl tejto pohárovej súťaže sa semifinále hrá už na dve stretnutia, odvety sa uskutočnia o týždeň 12., resp. 13. apríla 2016. Držiteľom minulosezónnej trofeje sú futbalisti AS Trenčín, ktorí vlani v prvomájovom finále na trávniku v Poprade uspeli proti FK Senica až v jedenástkovom rozstrele (3:2), v riadnom hracom čase po 90 minútach sa tento súboj skončil 1:1 a po následnom predĺžení 2x15 minút bolo tiež nerozhodne 2:2.

 

Utorňajšia prvá semifinálová konfrontácia Slovana so Žilinou bude na bratislavských Pasienkoch so začiatkom o 18.30 h. Pôjde o súboj dvoch najúspešnejších klubov v novodobej ére samostatnej SR: "belasí" sa tešili z ligového primátu osemkrát, klub spod Dubňa sa pýši šiestimi majstrovskými trofejami.

 

V tejto sezóne sa viac darí Slovanu, ktorému patrí v súčasnosti druhá priečka vo Fortuna lige s deväťbodovým odstupom na úradujúceho šampióna a lídra z Trenčína. "Majstrovských cieľov sa stále nevzdávame, ale nie je to už v našich rukách. Chceme naďalej víťaziť a uvidíme, čo z toho napokon vyvstane. Bojujeme však na dvoch frontoch a aj v Slovnaft Cupe máme najvyššie ambície. Sme už v semifinále, chceme cez Žilinu postúpiť do rozhodujúceho duelu o prvenstvo v tejto pohárovej súťaži," uviedol v pondelok popoludní pre agentúru SITA viceprezident ŠK Slovan Bratislava Petr Kašpar, ktorý nepovažuje za nevýhodu hrať prvý duel v domácom prostredí: "Necítim to tak. Myslím si, že sme schopní a vieme hrať aj na trávniku súpera." V ligovej generálke na pohárový súboj proti Žiline uspeli hráči Slovana na horúcej pôde v Dunajskej Strede a dvoma premenenými jedenástkami v podaní Vukana Savičeviča a Marka Milinkoviča zdolali domáci FC DAC 2:0.

 

"Nálada po tomto vystúpení a výsledku je pochopiteľne dobrá, veríme, že v nastúpenom trende budeme pokračovať aj v Slovnaft Cupe. Pohárová matematika je jasná. Spokojní budeme, keď strelíme v utorok nejaký gól či dva a neinkasujeme," doplnil Petr Kašpar. Na Žitnom ostrove nenastúpili v sobotu dvaja skúsení útočníci bratislavského klubu Róbert Vittek a Tamás Priskin. "Pokiaľ ide o Priskina, vrátil sa zranený zo zrazu maďarskej reprezentácie. Tamás má natiahnuté väzy a odhadujem, že bude možno jeden mesiac nútene pauzovať. Robo Vittek mal po návrate zo slovenskej reprezentácie virózu, možno sa však stihne dať do poriadku a bude proti Žiline k dispozícii," skonštatoval viceprezident ŠK Slovan.

 

Kým "belasí" sa do semifinále Slovnaft Cupu dostali len lepším zvládnutím jedenástkovej "lotérie" v Senici s FK (výsledok z pohľadu Slovana: 1:1, na pok. kopy 4:3, pozn.), futbalisti Žiliny si v polovici marca vo štvrťfinále presvedčivo poradili v domácom prostredí s Dunajskou Stredou 3:0. Zverencom trénera Adriána Guľu však v najvyššej slovenskej súťaži patrí momentálne iba piata priečka, hráči MŠK získali až o 17 bodov menej ako futbalisti Slovana. Počas ligového víkendu sa v Myjave s domácim Spartakom rozišli zmierlivo 0:0. Pohárová súťaž je však nevyspytateľná, nie je to liga a na túto skutočnosť určite myslia i v žilinskom tábore.

 

V dvoch tohtosezónnych vzájomných dueloch v rámci Fortuna ligy využili obaja vlani na jeseň výhodu domáceho prostredia. Žilina 12. septembra zvíťazila v 8. kole nad Slovanom presvedčivo 3:0, v "odvete" 6. decembra sa tešil v 19. kole bratislavský tím - tesne 2:1.

 

Utorňajší prvý semifinálový súboj Slovnaft Cupu ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina so začiatkom o 18.30 h píska ako hlavný arbiter Patrik Hrčka, na čiarach mu budú pomáhať Martin Balko a Dušan Hrčka, náhradným rozhodcom je Mário Vlk.

 

Držiteľom minulosezónnej trofeje sú futbalisti AS Trenčín, ktorí vlani v prvomájovom finále na trávniku v Poprade uspeli proti FK Senica až v jedenástkovej "lotérii" (3:2), v riadnom hracom čase po 90 minútach sa tento súboj skončil 1:1 a po následnom predĺžení 2x15 minút bolo tiež nerozhodne 2:2.


Program semifinále slovenskej pohárovej futbalovej súťaže Slovnaft Cupu 2015/2016 (hrá sa na odvetu):

Prvé zápasy:
Utorok 5. apríla: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina (rozhodujú: P. Hrčka - Balko, D. Hrčka, začiatok o 18.30 h)
Streda 6. apríla: AS Trenčín - MFK Ružomberok (rozhodujú: Pavlík - Mókoš, Bednár, 17.00 h)

Odvetné stretnutia:
Utorok 12. apríla: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava (18.00)
Streda 13. apríla: MFK Ružomberok - AS Trenčín (17.00)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies