SC: Slovan pod Zoborom favoritom na postup do osemfinále

NETKY.SK • 19 Október 2015, 13:27 • 2 min
SC: Slovan pod Zoborom favoritom na postup do osemfinále

BRATISLAVA - K dosiaľ známym 14 tímom pribudne v utorok večer predposledný postupujúci do osemfinálového 5. kola slovenskej pohárovej futbalovej klubovej súťaže.

slovakia

left justify in out

Bude ním jeden z dvojice FC Nitra - ŠK Slovan Bratislava. Stretnutie pod Zoborom má začiatok o 17.30 h, hlavným arbitrom je Roland Weiss. O zostávajúcom osemfinalistovi Slovnaft Cupu 2015/2016 sa rozhodne až na budúci týždeň v stredu 28. októbra v dueli TJ Iskra Borčice - MŠK Žilina (výkop o 14.00 h).

 

Na štadióne v Nitre by to bolo veľké prekvapenie, keby sa medzi "šestnástku" účastníkov v domácom pohári nekvalifikoval bratislavský tím. Hráčov Slovana stavia do pozície favorita nielen hierarchicky vyššie účinkovanie v ligovej súťaži, ale aj oveľa lepšia športová forma v ostatnom období. "Belasí" figurujú po trinástich odohraných kolách Fortuna ligy na 2. mieste s 27 bodmi, v sobotňajšom stretnutí najvyššej súťaže uspeli na trávniku nebezpečnej Myjavy (2:0) a ťahajú šnúru štyroch víťazných stretnutí. Cyperský tréner ŠK Slovan Nikodimos Papavasiliou pred "kopaničiarmi" triumfoval s hráčmi aj doma so Zlatými Moravcami (2:0) i Podbrezovou (3:1) ako aj v Michalovciach (2:1).

 

Futbalistom spod Zobora sa naopak nepodarilo bodovať v ostatných dvoch dueloch Doxxbet II. ligy skupiny západ. Zverenci trénera Róberta Barboríka podľahli v sobotňajšom súboji 13. kola v Seredi domácemu ŠKF (0:2), hoci sa museli zaobísť bez dištancovaného najlepšieho kanoniera súťaže so 16 gólmi Matúša Pauknera, predtým neuspeli ani v Senci proti ŠK (1:3). V tabuľke klesli futbalisti Nitry na súčasnú tretiu priečku s 22 bodmi, na duo lídrov TJ Iskra Borčice a FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa majú trojbodový odstup.

 

Obidva kluby sa naposledy v lige stretli ešte počas účinkovania nitrianskeho tímu medzi slovenskou elitou: Slovan 10. marca 2014 zvíťazil na pôde spomenutého súpera 2:1 (góly: B. Niňaj, I. Žofčák, resp. M. Mikuš, pozn.).
Z dvanástich účastníkov Fortuna ligy sa v tohtosezónnej edícii Slovnaft Cupu zatiaľ porúčalo kvarteto: MFK Skalica už v augustovom 2. kole, trojica FC Spartak Trnava, MFK Zemplín Michalovce a FO ŽP Šport Podbrezová po minulotýždňových dueloch šestnásťfinálového 4. kola.

 

Rovnako ako v 1., 2. a 3. kole sa aj v tejto ďalšej fáze hrá na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach nasleduje hneď jedenástkový rozstrel. Držiteľom trofeje sú futbalisti AS Trenčín, ktorí v prvomájovom finále na trávniku v Poprade uspeli proti FK Senica až v jedenástkovej "lotérii" (3:2), v riadnom hracom čase po 90 minútach sa tento súboj skončil 1:1 a po následnom predĺžení 2x15 minút bolo tiež nerozhodne 2:2.

Zostávajúci program šestnásťfinálového 4. kola futbalového Slovnaft Cupu 2015/2016 (hrá sa na jeden zápas):

Utorok 20. októbra:
FC Nitra - ŠK Slovan Bratislava (17.30 h), rozhodujú: R. Weiss - D. Hrčka, Bobko

Streda 28. októbra:
TJ Iskra Borčice - MŠK Žilina (14.00), rozhodujú: Ochotnický - P. Kováč, Galo

Dvojice osemfinálového 5. kola Slovnaft Cupu (predbežný termín: streda 4. novembra):
FC Rohožník - FC VSS Košice (13.30 h)
MFK Topvar Topoľčany - MFK Ružomberok (13.30)
AFC Nové Mesto nad Váhom - FK Senica (13.30)
MFK Dolný Kubín - AS Trenčín (13.30)
FC ViOn Zlaté Moravce - Spartak Myjava (13.30)
FC Nitra/ŠK Slovan Bratislava - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (13.30)
TJ FK Vyšné Opátske - TJ Iskra Borčice/MŠK Žilina (13.30)
FC DAC 19040 Dunajská Streda - 1. FC Tatran Prešov (17.00)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies