SC: Slovan môže Trenčínu uchmatnúť aspoň jednu trofej

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 13:16 • 2 min
SC: Slovan môže Trenčínu uchmatnúť aspoň jednu trofej

RUŽOMBEROK - Prvenstvo v najvyššej slovenskej ligovej futbalovej súťaži im ťažko vyfúknu, môžu ich zdolať aspoň vo finále domácej pohárovej súťaže a získať jednu tohtosezónnu trofej. Hráči ŠK Slovan Bratislava a lídra Fortuna ligy AS Trenčín si zmerajú sily vo finále Slovnaft Cupu 2015/2016. "Belasí" prenikli do záverečného súboja cez MŠK Žilina po výsledkoch 0:0 doma a 1:1 vonku, Trenčania spečatili svoj postup cez MFK Ružomberok v stredu víťazstvom 1:0 pod Čebraťom, doma predtým uspeli jednoznačne 5:1.

slovakia

left justify in out

Jediný gól na pôde Ružomberka strelil v 78. min Dávid Guba, ktorý obišiel domáceho gólmana Ľuboša Hajdúcha a bez ťažkostí poslal loptu do siete. O postupujúcom však už bolo prakticky rozhodnuté oveľa skôr, čo pre oficiálny web Ružomberčanov priznal ich kormidelník Ladislav Pecko: "Po tom prvom výsledku to bolo viac-menej samozrejmé. Chceli sme dať šancu iným hráčom, potrápiť Trenčín a uhrať dobrý výsledok pre pohodu. Niektoré veci sa nám podarili, no výsledok nie, aj keď sme mali šance. Mohli sme vyrovnať, mohli sme sa dostať do vedenia, taký je futbal. Tento zápas nám ukázal, ako sú na tom niektorí hráči. Musíme pracovať, aby sme sa dostali tam, kde je Trenčín, a musíme športovo uznať, že momentálne sú futbalovo ešte trošku niekde inde ako my."

Tréner AS Trenčín Martin Ševela mal po zápase aj niekoľko výhrad, no celkovo neskrýval spokojnosť. Jeho zverenci sú sedem kôl pred koncom Fortuna ligy lídrom s deväťbodovým náskokom pred bratislavským Slovanom a teraz pridali postup do finále pohárovej súťaže. "Môžem iba vysloviť spokojnosť s víťazstvom a postupom do finále Slovenského pohára. Pokiaľ ide o výkon mužstva, zdal sa mi až príliš profesorský. Snažil som sa aj počas prípravy nabádať hráčov, že to nebude ani tak o fyzičke, ale skôr o psychickej stránke. Nedá sa im z hlavy vymazať, že máte nahrané 5:1 a idete akoby do druhého polčasu. Chceli sme, samozrejme, streliť gól, ale už skôr. Boli tam šance Dávida Gubu, ten bol dnes aktívny - dostal priestor a užíval si to. V druhom polčase sa mu podarilo dať aj víťazný gól, ale z tímového pohľadu to nebolo to, čo by som si predstavoval," povedal Ševela a rozvinul svoje myšlienky: "Pre hráča je možno všeobecne lepšie, keď sa zápas skončí 1:0 alebo 2:0. Hlava pracuje úplne inak, než keď zvíťazíte vyšším rozdielom a potom príde v určitých momentoch strata koncentrácie. Chceme budovať v hráčoch, aby boli aj po psychickej stránke pripravení na takéto momenty vo svojej kariére, takže s nimi budeme musieť toto rozobrať a odstrániť aj tieto nedostatky."

Slovenská pohárová súťaž klubov v sezóne 2015/2016 vyvrcholí finálovým zápasom 29. apríla, dejiskom je City Arena v Trnave.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies