SC: Slovan do osemfinále, pod Zoborom však vydrel víťazstvo

NETKY.SK • 21 Október 2015, 13:04 • 2 min
SC: Slovan do osemfinále, pod Zoborom však vydrel víťazstvo

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa riadne nadreli, aby postúpili medzi elitnú šestnástku tímov v slovenskej pohárovej súťaži.

slovakia

left justify in out

"Belasí" zvíťazili v utorkovom stretnutí šestnásťfinálového 4. kola Slovnaft Cupu 2015/2016 na pôde druholigovej Nitry tesne 3:2 (2:1) a radovali sa z postupu. Bratislavský favorit duelu prehrával gólom najlepšieho kanoniera Doxxbet II. ligy Matúša Pauknera, ešte do polčasovej prestávky sa o obrat postarali útočníci Tamás Priskin a Adam Zreľák. Hneď na začiatku druhého polčasu vyrovnal nádhernou strelou Šimon Šmehyl, o triumfe Slovana však v 61. min rozhodol svojím druhým presným zásahom v dueli Zreľák.


"Pre divákov to bolo určite skvelé, videli veľa gólov. Z môjho pohľadu to až také dobré nebolo. Nie som spokojný s naším výkonom, k stretnutiu sme mali pristúpiť inak. Nemôžeme meniť nasadenie v zápasoch podľa toho, či ide o ligu alebo pohár, musíme mať vždy rovnaký prístup. Napokon môžeme byť radi, že sme postúpili. Musím vyzdvihnúť výkon domácich, ktorí strelili dva krásne góly. S mojimi hráčmi sa ešte budem musieť porozprávať. Výkonom a prístupom ma nepotešili, ťažký terén nemôže byť výhovorkou, podmienky boli rovnaké pre obidva tímy," zhodnotil súboj na klubovom webe cyperský tréner ŠK Slovan Nikodimos Papavasiliou, ktorý dal v bránke príležitosť len 18-ročnému Dominikovi Greifovi.


Talentovaný gólman druholigovej "juniorky" vyriešil niektoré spletité situácie a príležitosti Nitranov na skórovanie. "Výsledok je tesnejší, ako sme dúfali. Bol to ťažký zápas, skomplikovali sme si ho. Do stretnutia sme nevstúpili dobre, ale som rád, ako to napokon dopadlo. Mali sme aj šťastie, domáci futbalisti ma na konci aj potriafali. Dôležité je, že sme postúpili," skonštatoval pre televíziu TA3 Greif.


Dvojgólovým hrdinom stretnutia pod Zoborom sa stal Adam Zreľák, ktorý Patrika Hippa v bránke domácich prekonal dva razy hlavou. "Všetci sme išli do zápasu s tým, že ideme vyhrať. Vedeli sme, že to bude ťažké a keď nedáme do toho 100 percent, tak nás potrápia. To sa na trávniku aj potvrdilo. Nitra účinkuje v druhej lige, ale má dobré mužstvo. Trošku sme ich podcenili a boli sme radi, že nám to vyšlo. Za takéto chyby, aké sme spravili v tomto stretnutí, nás dobrý súper potrestá," uviedol pre TA3 kapitán slovenskej reprezentácie do 21 rokov Zreľák a doplnil: "Teší ma, že som pomohol mužstvu, teraz na to však musím nadviazať aj vo Fortuna lige. Urobím všetko, aby som strieľal góly aj naďalej."


Hráči Nitry sa prezentovali veľmi solídnym predstavením a hoci strelili Slovanu dva góly, z trávnika odchádzali s tesnou prehrou. "Futbal sa má hrať pre divákov a v utorok večer tomu tak bolo. Fanúšikovia nám po zápase zatlieskali a to je cesta, ako vrátiť ľudí na štadióny. Chceli sme hrať viac v strede poľa, nenapádali sme vysoko a nešli do presingu. Zachytávali sme akcie Slovana, vypracovali si štyri či päť čistých šancí, bohužiaľ, zlyhali sme v zakončení. V druhom polčase sme protivníkovi toľko nedovolili, inkasovali sme vtedy zo štandardky a mali viac príležitostí. Teší ma, že sa hral ofenzívny futbal, mohlo padnúť aj viac gólov," citovala oficiálna internetová stránka skslovan.com slová trénera FC Nitra Róberta Barboríka. Jeho zverenec Matúš Paukner potvrdil aj proti "belasým" povesť kanoniera, v 11. min otvoril skóre, ale na postup cez bratislavský tím to nestačilo. "Taktika bola jednoznačná - zahrať si dobrý zápas a skúsiť Slovan potrápiť. Myslím si, že sa nám to aj podarilo. Zanechali sme na ihrisku dobrý dojem," poznamenal pre TA3 Paukner.


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava si v osemfinálovom 5. kole Slovnaft Cupu zmerajú sily s ďalším druholigovým klubom FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, tentoraz však nastúpia v domácom prostredí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies