SC: Slováci zdolali na úvod Bielorusko 2:1, rozhodol Cehlárik

NETKY.SK • 11 Február 2016, 19:22 • 2 min
SC: Slováci zdolali na úvod Bielorusko 2:1, rozhodol Cehlárik

ŽILINA - Slovenskí hokejisti otvorili tohtoročný Slovakia Cup v Žiline víťazstvom. Vo štvrtkovom stretnutí zdolali Bielorusko 2:1 a úspešne vykročili za obhajobou vlaňajšieho triumfu. Tesné víťazstvo zariadil premiérovým gólom v národnom drese Peter Cehlárik, vďaka ktorému si Slováci v jubilejnom 30. vzájomnom zápase proti Bielorusom pripísali na konto 18. triumf.

slovakia

left justify in out

V piatkovom dueli sa stretne Bielorusko so Švajčiarskom, proti Helvétom následne domáci výber uzavrie v sobotu štrnásty ročník tohtoročného podujatia. Kouč Zdeno Cíger však v dueli nemôže počítať s Marekom Bartánusom, ktorému vyskočilo rameno a na turnaji dohral. Nahradiť by ho mal Michael Vandas z Vítkovice Steel.

 

Slovakia Cup 2016 - 1. zápas:

Slovensko - Bielorusko 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Góly: 14. Marcinko (Čajkovský, Dravecký), 47. Cehlárik (Viedenský, Švarný) - 4. Ustinenko (Linglet). Rozhodovali: Baluška, Kubuš - J. Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 2:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0,.

 

zostavy:

Slovensko: J. Hudáček - Meszároš, Sersen, Čajkovský, Mikuš, Jánošík, Švarný, Čerešňák, Šedivý - Cehlárik, Viedenský, Šťastný - Dravecký, Marcinko, Bartánus - Bakoš, L. Hudáček, Dej - Hrnka, Lušňák, Skalický

Bielorusko: Milčakov - Ďukov, Lisovec, Ustinenko, Chenkel, Jeronov, Kaznadej, Gončarov - Kulakov, Linglet, Drozd - Demkov, Volkov, Komarov - Lopačuk, Razvadovskij, Ambražejčuk - Musijenko, Šarangovič, Solomonov

 

Prvé prerušenie svižného úvodu prišlo po takmer troch minútach, no rozbehnutým Slovákom priťažilo. Po buly v útočnej tretine hostia zakombinovali, Usinenkovu ľahkú strelu zápästím "štrajchol" pred bránkou Cehlárik a puk zapadol za prekvapeného Hudáčka. Cígerov výber bol kombinačne aktívnejší, v osobných súbojoch razantnejší, no zo začiatku málo dôrazný v útočnej tretine. S pribúdajúcim časom však zvýšil dôraz pred bránkou a odmenou mu bol vyrovnávajúci gól v 14. minúte. Dravecký skvelou prihrávkou od mantinelu presne odhadol Čajkovského presun k pravému kruhu, a hoci sa jeho strela odrazila len od ľavej žŕdky, Marcinko po víťaznej trme-vrme vyrovnal. V záverečnej päťminútovke mohli domáci pridať aj ďalšie góly, Šťastný ale tutovku zblízka zahodil a Hrnkov pokus v prečíslení nenarobil Milčakovovi problémy.

 

Úvod druhého dejstva sa niesol v znamení slovenských zmätkov. Zlé obranné rozostavenie najskôr nevyužil Demkov s Komarovom a Bielorusi nepotrestali ani následný kiks Jánošíka. Slováci zakontrovali výbornou presilovkou, v ktorej vypálili na Milčakova z každej možnej pozície. Bieloruský brankár streleckej sprche odolal a rozchytal sa k výbornému výkonu. Domáci výber hokejovším prejavom viackrát rozpumpoval slušne zaplnený štadión, no boril s koncovkou.

Milčakov každým úspešným zákrokom nabral na istote a keďže Hudáček vo veľkej zime zasiahol len príležitostne, nesršala z neho dostatočná istota. V 45. minúte sa Slovákom naskytla výborná príležitosť na zmenu skóre, Čajkovský vybojoval 49-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, no jej statický priebeh gól nepriniesol. Cígerov tím napokon k nemu dohnalo niekoľko mexických vĺn z tribún, keď v 47. minúte Švarného delovku dorazil premiérovo v národnom drese do siete Cehlárik. Domáca reprezentácia výsledok v nervóznom závere udržala a pripísala si do tabuľky prvé tri body.

 

Tabuľka po 1. dni:

1. SLOVENSKO 1 1 0 0 0 2:1 3

2. Bielorusko 1 0 0 0 1 1:2 0

. Švajčiarsko 0 0 0 0 0 0:0 0

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies