SC: Senica a Banská Bystrica ďalej, semifinále bez druholigistu

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 13:02 • 2 min
SC: Senica a Banská Bystrica ďalej, semifinále bez druholigistu

BRATISLAVA - Hráči FK Senica a FK Dukla Banská Bystrica sa stali semifinalistami slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2014/2015.

slovakia

left justify in out

"Záhoráci" uspeli v utorkovom štvrťfinálovom súboji na pôde Spartaka Trnava 2:1, mužstvo spod Urpína zdolalo v domácom prostredí druholigovú Šaľu presvedčivo 4:1. V stredu večer sa po súbojoch MFK Košice (obhajca prvenstva) - FC DAC 1904 Dunajská Streda, resp. AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava skompletizuje kvarteto účastníkov semifinále.


Futbalisti Senice síce v jarnej časti Fortuna ligy prehrali dva z troch duelov, dôležité pohárové stretnutie v Trnave však zvládli. V prvom polčase poslal hosťujúci tím do vedenia po rohovom kope Tomáš Majtán, ktorý nastúpil so sebazaprením. Hoci "andel" Erik Sabo ešte pred odchodom do kabín na polčasovú prestváku vyrovnal z pokutového kopu, štvrťhodinu pred koncom duelu rozhodol o triumfe mužstva zo Záhoria Jakub Kosorin. "Veľmi ma teší, že sme postúpili cez kvalitného trnavského protivníka. Teší ma však aj spôsob, akým sme sa kvalifikovali ďalej. Počas celého stretnutia sme boli dobrí v hre s loptou, dobre kombinovali, utvárali si gólové príležitosti. Som rád, že sa prejavila naša robota v tréningovom procese. Toto pohárové víťazstvo je pre nás veľkým povzbudením do ďalšej práce. Teší ma, že môžem trénovať týchto chlapcov," uviedol na tlačovej konferencii tréner FK Senica Jozef Kostelník. Na jeho zverencov čaká v semifinále Slovnaft Cupu úspešnejší z dvojice Košice - Dunajská Streda.


V tábore Trnavy pochopiteľne zavládol smútok z vyradenia. Futbalisti Spartaka čakajú na triumf v národnom pohári už 17 rokov, naposledy sa tešili v roku 1998 finálovým víťazstvom nad vtedajším 1. FC Košice (2:0). "Určite sme chceli aj my postúpiť, ale proti Senici nám nevychádzalo prakticky nič. Boli sme málo efektívni. Mali sme dobrý vstup do zápasu, hneď v 1. min nevyužil čistú šancu Mikovič," uviedol kouč "andelov" Juraj Jarábek a pokračoval v hodnotení: "Upozorňovali sme hráčov, že súper nám môže dať gól iba zo štandardky. Prišla takáto prvá situácia - a gól v našej sieti. Na veľmi ťažkom teréne bolo mimoriadne náročné kombinovať. Ukázalo sa, že sobotňajší ligový duel so Žilinou nás stál veľké množstvo síl. V nahustenom programe sme za jedenásť dní odohrali štvrtý zápas. Bolo to vidieť teraz v pohári, pohybovo na tom chalani neboli dobre."


Na Štiavničkách bol jednoznačne lídrom utorkového štvrťfinále proti Šali Michal Faško. Iba 20-ročný stredopoliar Banskej Bystrice sa postaral o postup Dukly medzi elitné kvarteto i skutočnosť, že semifinále Slovnaft Cupu bude bez druholigového mužstva. Faško zaznamenal hetrik a ideálne prihral 19-ročnému Marošovi Balkovi na tretí presný zásah domácich. Za Duslo prikrášlil výsledok v záverečnej minúte Samir Nurkovič. "Podarilo sa nám streliť rýchle dva góly (v 11. a 13. min, pozn.). Nedostali sme ich tentoraz my a ideme ďalej. Sme radi, pretože toto je súťaž, z ktorej sa dá postúpiť do Európskej ligy," skonštatoval pre denník Šport hrdina zápasu Michal Faško. Súperom Banskej Bystrice v pohárovom semifinále bude úspešnejší zo stredajšieho štvrťfinále medzi AS Trenčín a Slovanom Bratislava.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies