SC: Ružomberok v Topoľčanoch favorit na postup do štvrťfinále

NETKY.SK • 10 November 2015, 12:05 • 2 min
SC: Ružomberok v Topoľčanoch favorit na postup do štvrťfinále

RUŽOMBEROK - K dosiaľ známej sedmičke tímov pribudne v stredu popoludní zostávajúci postupujúci do štvrťfinále slovenskej pohárovej futbalovej klubovej súťaže. Hráči fortunaligového MFK Ružomberok nastúpia v dueli osemfinálového 5. kola Slovnaft Cupu 2015/2016 na trávniku treťoligového tímu MFK Topvar Topoľčany v pozícii jednoznačného favorita.

slovakia

left justify in out

Začiatok stretnutia je o 13.30 h, hlavným arbitrom Martin Ježík. Účasť v elitnej osmičke domáceho pohára si zabezpečili obhajca prvenstva AS Trenčín, ďalej ŠK Slovan Bratislava, MŠK Žilina, FC DAC 1904 Dunajská Streda, FK Senica, FC ViOn Zlaté Moravce a druholigový klub FC VSS Košice.

 

V Topočanoch sa očakáva futbalový sviatok: domáci MFK Topvar, ktorému patrí 16. miesto v III. lige skupina západ, privíta aktuálne 8. mužstvo najvyššej slovenskej súťaže z Ružomberka. Klub spod Čebraťa však nechce ponechať nič na náhodu. "Nič iné ako víťazstvo, najlepšie s dostatočne presvedčivým rozdielom, si v stredajšom stretnutí nepripúšťame. Chceme postúpiť do štvrťfinále Slovnaft Cupu. Súpera v žiadnom prípade nepodceníme," uviedol v utorok predpoludním pre agentúru SITA generálny riaditeľ a predseda predstavenstva ružomberského klubu Ľubomír Golis. Zverencom trénera Ladislava Pecka, ktorému disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu za hrubé nešportové správanie (vulgárny pokrik na rozhodcu) počas domáceho stretnutia 15. kola Fortuna ligy proti ŠK Slovan Bratislava pozastavila výkon funkcie trénera na tri týždne od 2. novembra 2015 a nebude tak na lavičke mužstva, sa v poslednom období príliš nedarí. V štyroch ostatných ligových vystúpeniach získal Ružomberok len jediný bod za spomenutú domácu remízu so Slovanom (1:1), okrem toho si pripísal prehry doma so Senicou (0:1), v Trnave (1:2) a naposledy neuspel na trávniku vicemajstrovskej Žiliny (0:2). "Uvedomujeme si, že štyri kolá sme nevyhrali. Proti Slovanu však hráči podali solídny výkon, čo sa nedá povedať o sobotňajšom súboji v Žiline, kde sme naopak zahrali veľmi slabo. Verím, že sa vrátime k dobrej hre z nedávneho obdobia a pridáme k tomu aj úspešné výsledky," doplnil Ľ. Golis.

 

Z dvanástich účastníkov Fortuna ligy sa v tohtosezónnej edícii Slovnaft Cupu zatiaľ porúčalo kvinteto: MFK Skalica už v augustovom 2. kole, trojica FC Spartak Trnava, MFK Zemplín Michalovce a FO ŽP Šport Podbrezová po októbrových dueloch šestnásťfinále, Spartak Myjava sa rozlúčil 3. novembra po osemfinálovom nezdare v Zlatých Moravciach.


Rovnako ako v prvých štyroch kolách sa aj v tejto ďalšej fáze hrá na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach nasleduje hneď jedenástkový rozstrel. Držiteľom trofeje sú futbalisti AS Trenčín, ktorí v prvomájovom finále na trávniku v Poprade uspeli proti FK Senica až v jedenástkovej "lotérii" (3:2), v riadnom hracom čase po 90 minútach sa tento súboj skončil 1:1 a po následnom predĺžení 2x15 minút bolo tiež nerozhodne 2:2.

 

Program zostávajúceho stretnutia osemfinálového 5. kola futbalového Slovnaft Cupu (hrá sa na jeden zápas):

Streda 11. novembra:
MFK Topvar Topoľčany - MFK Ružomberok (hrá sa o 13.30 h), rozhodujú: Ježík - Lieskovský, Mikulaj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies