SC: Osemfinále pohára v termínoch 3., 4. a 11. novembra

NETKY.SK • 24 Október 2015, 10:57 • 2 min
SC: Osemfinále pohára v termínoch 3., 4. a 11. novembra

BRATISLAVA - Hoci do skompletizovania menoslovu všetkých šestnástich účastníkov 5. kola slovenskej pohárovej futbalovej súťaže je potrebné odohrať ešte jeden zostávajúci duel šestnásťfinálového 4. kola Slovnaft Cupu TJ Iskra Borčice - MŠK Žilina (hrá sa v stredu 28. októbra o 14.00 h na pôde druholigistu, pozn.), známe sú už termíny osemfinále.

slovakia

left justify in out

Podľa informácie na oficiálnej internetovej stránke Slovenského futbalového zväzu (SFZ) nastúpi v utorok 3. novembra od 17.00 h v súboji fortunaligistov FC ViOn Zlaté Moravce proti Spartaku Myjava. Poltucet zápasov je plánovaný o deň neskôr, t. j. v stredu 4. 11. (štyri začiatky od 13.30 h, dva od 17.00 h), osemfinále národného pohára zakončí v stredu 11. novembra o 13.30 h duel MFK Topvar Topoľčany - MFK Ružomberok.


V jednom prípade však ešte nie je rozhodnuté o domácom prostredí, a to pri senzačnom osemfinalistovi TJ Vyšné Opátske. Po postupe tohto tímu do 5. kola určí domáceho z dvojice, ktorú utvorí spomenuté mužstvo, až výsledok duelu Borčice - Žilina. "V zmysle rozpisu republikových súťaží pre sezónu 2015/2016 platí pravidlo, že od 5. kola najvyššej pohárovej súťaže pri vzájomnom stretnutí futbalových klubov s rozdielom dvoch súťaží sa hrá na ihrisku mužstva z nižšej súťaže. Ak táto podmienka nie je naplnená, platí, že právo hrať na domácom ihrisku má tím s nižším vyžrebovaným číslom. Keď teda zo zápasu, hranom 28. októbra, pôjdu ďalej Borčice, podľa žrebu 5. kola (a s nižším vyžrebovaným číslom) bude domácim v osemfinále práve TJ Iskra. Pokiaľ sa kvalifikuje Žilina, v ďalšom kole dôjde k súboju MŠK na ihrisku Vyšného Opátskeho, keďže bude rozdiel medzi súpermi dve súťaže," uvádza vysvetlenie na webe SFZ.


Z dvanástich účastníkov Fortuna ligy sa v tohtosezónnej edícii Slovnaft Cupu zatiaľ porúčalo kvarteto: MFK Skalica už v augustovom 2. kole, trojica FC Spartak Trnava, MFK Zemplín Michalovce a FO ŽP Šport Podbrezová po októbrových dueloch šestnásťfinále.


Rovnako ako v prvých štyroch kolách sa aj v tejto ďalšej fáze hrá na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach nasleduje hneď jedenástkový rozstrel. Držiteľom trofeje sú futbalisti AS Trenčín, ktorí v prvomájovom finále na trávniku v Poprade uspeli proti FK Senica až v jedenástkovej "lotérii" (3:2), v riadnom hracom čase po 90 minútach sa tento súboj skončil 1:1 a po následnom predĺžení 2x15 minút bolo tiež nerozhodne 2:2.

Zostávajúci program šestnásťfinálového 4. kola futbalového Slovnaft Cupu (hrá sa na jeden zápas):
Streda 28. októbra: TJ Iskra Borčice - MŠK Žilina (14.00 h), rozhodujú: Ochotnický - P. Kováč, Galo

Program osemfinálového 5. kola Slovnaft Cupu (hrá sa na jeden zápas):
Utorok 3. novembra: FC ViOn Zlaté Moravce - Spartak Myjava (17.00 h)
Streda 4. novembra: FC Rohožník - FC VSS Košice, AFC Nové Mesto Mesto nad Váhom - FK Senica, MFK Dolný Kubín - AS Trenčín, TJ Vyšné Opátske - Iskra Borčice/MŠK Žilina (všetky o 13.30 h), FC DAC 1904 Dunajská Streda - 1. FC Tatran Prešov, ŠK Slovan Bratislava - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (oba o 17.00 h)
Streda 11. novembra: MFK Topvar Topoľčany - MFK Ružomberok (13.30 h)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona