SC: Meszároš s príchodom do "repre" neváhal, stále ho láka návrat do NHL

NETKY.SK • 9 Február 2016, 19:03 • 2 min
SC: Meszároš s príchodom do "repre" neváhal, stále ho láka návrat do NHL

ŽILINA - Blízkosť domova a chuť opäť si obliecť reprezentačný dres sa postarali o návrat Andreja Meszároša do národného tímu.

slovakia

left justify in out

Tréner Zdeno Cíger mu na utorňajšom zraze udelil kapitánske "céčko", skúsený obranca sa však spolieha na kvalitný tímový výkon a na domácom turnaji chce oba zápasy vyhrať. Hoci je v Sibire Novosibirsk spokojný, netají sa záujmom o návrat do NHL.

 

Meszároš sa naposledy predstavil s dvojkrížom na hrudi na vlaňajšom svetovom šampionáte v Česku. Osobne sa mu darilo, keď v siedmich zápasoch v Ostrave zaznamenal tri góly a asistenciu, no mierne sklamaný bol z tímového neúspechu (9. priečka). Počas turbulentného obdobia uplynulých mesiacov trval na požiadavkách bojkotujúcich hráčov, po vyriešení celej situácie so šťastným koncom mu nič nebránilo vrátiť sa do národného tímu. "Neváhal som, prišiel som a som rád, že ma tréneri zobrali. Dúfam, že sa nám bude dariť a vyhráme oba zápasy. Žilinu nemám ďaleko od domu, asi desať minút autom po diaľnici. Som rád, pretože sa na mňa môže prísť pozrieť rodina. Budú tu aj nejakí moji kamaráti, veď je to kúsok," konštatoval Meszároš.

 

Po konci zámorskej kapitoly sa z Buffala presunul do Ruska. V Sibire Novosibirsk našiel kvalitné zázemie aj podmienky. "Osobne sa mi tam hrá dobre, tréner aj taktika sú v pohode. Som spokojný, hoci je tam ruská zima, až mínus tridsať. Na to som ale vcelku zvyknutý, takže žiaden problém," dodal. Darí sa aj tímu, ktorému patrí tesne pred koncom základnej časti vo Východnej konferencii tretia priečka. "Play off máme isté, len čakáme, s kým budeme hrať. Výkony boli trošku striedavé, oblačné, ale nato, že máme mladý tím, je to fajn. Máme v mužstve veľa talentovaných hokejistov."

 

Skúsenému reprezentačnému obrancovi doterajšia kariéra v NHL nevyšla úplne podľa predstáv. Sprevádzalo ho množstvo zranení, no aj napriek nepriaznivým okolnostiam sa presadil a vybudoval si v profilige solídne renomé. Obliekal dresy Ottawy, Tampy Bay, Philadelphie a krátko aj Bostonu či Buffala. Po desiatich zámorských sezónach je stále naklonený návratu do profiligy. "Láka ma to, ale som realista. Uvidíme, čo bude nasledujúcu sezónu, tú súčasnú už dohrám v Rusku. Prvého júla sa otvára trh s voľnými hráčmi, musíme sa s agentom dohodnúť, či počkáme do tohto termínu. Na druhej strane od 15. júla už musia byť hráči v Rusku," ozrejmil Meszároš.

 

Odchovanec trenčianskej Dukly si v zámorí zvykol na fyzicky náročný hokej s množstvom osobných súbojov. Po príchode do Ruska sa musel prispôsobiť pozmenenému štýlu. "Je to iná mentalita, v Amerike som bol zvyknutý na niečo iné. Možno sú v Rusku trošku tvrdšie tréningy. Zápasy sú síce rýchle, ale zasa sa nehrá až tak do tela. Je to menšia záťaž, ale aj to má niečo do seba. Je to kvalitná súťaž s množstvom dobrých hráčov," ohodnotil KHL slovenský obranca.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona