SC: Dunajská Streda bližšie k finále, v Senici tiež optimizmus

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 13:10 • 2 min
SC: Dunajská Streda bližšie k finále, v Senici tiež optimizmus

BRATISLAVA - Futbalisti Dunajskej Stredy zvíťazili v utorkovom prvom stretnutí semifinále slovenskej pohárovej súťaže s názvom Slovnaft Cup nad hráčmi FK Senica tesne 1:0 gólom Petra Štepanovského v 13. min. Pred odvetou na Záhorí, ktorá sa uskutoční o dva týždne 21. apríla o 17.30 h, má klub zo Žitného ostrova o čosi výhodnejšiu východiskovú pozíciu na účasť vo finále.

slovakia

left justify in out

"S výsledkom sme spokojní. V prvom polčase sme mali veľa gólových šancí, ktoré sme však nevyužili. Teraz sme iba v polčase. Vieme, že na nás čaká veľmi ťažký odvetný zápas," citoval web Dunajskej Stredy slová trénera FC DAC 1904 Tomislava Mariča.

 

Rozhodujúci moment stretnutia prišiel už v úvodnej štvrťhodine. Po akcii tria Ljubičič - Szarka - Sarr dostal loptu do behu 27-ročný Štepanovský, domáci krídelník obišiel aj brankára hostí Šullu a hoci bol trochu z uhla, napokon akciu úspešne zakončil. "Hodil som si loptu viac, ako som chcel. Sústredil som sa na to a som rád, že som strelu zvládol," uviedol pre denník Šport dunajskostredský krídelník a pokračoval: "Škoda, že sme nestrelili aj viac gólov. V odvete si takto musíme udržať čisté konto, alebo pridať ešte jeden gól. Potom by to mohlo byť dobré." V prípade, že FC DAC 1904 postúpi do finále, stane sa tak po dlhých 20 rokoch. V roku 1995 podľahli hráči Dunajskej Stredy na trávniku v Dubnici nad Váhom tesne Interu Bratislava: po nerozhodnom výsledku 1:1 aj po predĺžení prehrali až v jedenástkovom rozstrele 1:3.

 

V tábore senického klubu nezavládlo po utorku sklamanie, skôr naopak. "Pre nás je výsledok 0:1 v Dunajskej Strede prijateľný. Pred zápasom nám vypadli dvaja hráči Kalabiška a Čermák, mali sme aj o deň menej na regeneráciu ako domáci. V odvete doma budeme silní," skonštatoval s optimizmom kormidelník FK Senica Jozef Kostelník. "Záhoráci" sa vo finále národného pohára predstavili naposledy pred tromi rokmi, v Bardejove vtedy prehrali s MŠK Žilina 2:3 po predĺžení.

 

Úspešnejší z dvojice FC DAC 1904 Dunajská Streda - FK Senica si zmeria sily s víťazom druhej semifinálovej konfrontácie AS Trenčín - FK Dukla Banská Bystrica. Finále Slovnaft Cupu sa uskutoční 1. mája 2015 v Národnom tréningovom centre v Poprade. Vlani v prvý májový deň sa v rozhodujúcom meraní síl o trofej v Myjave presadili hráči MFK Košice, ktorí zdolali Slovan Bratislava 2:1 a tešili sa z celkového triumfu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies