Sberbank Slovensko sa zlúči s Prima bankou k 1. augustu

NETKY.SK • 29 Máj 2017, 15:24 • 2 min
Sberbank Slovensko sa zlúči s Prima bankou k 1. augustu

BRATISLAVA - Sberbank Slovensko od 1. augusta tohto roka definitívne zanikne. Od tohto dátumu ju prevezme Prima banka Slovensko. Akcionári oboch spoločností na svojich mimoriadnych valných zhromaždeniach totiž rozhodli o zlúčení bánk. V nadväznosti na rozhodnutie akcionárov podpísali obidve banky Zmluvu o zlúčení. Predchádzajúci súhlas so zlúčením vydala aj Národná banka Slovenska.

slovakia

left justify in out

Pozícia Prima banky na trhu sa tak po zlúčení posilní. "Klienti Sberbank Slovensko budú môcť aj po právnom zlúčení využívať svoje štandardné produkty a služby tak, ako doteraz," informovala hovorkyňa Prima banky Eva Čonková.

 

Ako ďalej uviedla banka, z hľadiska počtu pobočiek je Prima banka treťou najväčšou bankou na trhu. V súčasnosti má na Slovensku 113 pobočiek a ako jedna z troch bánk pokrýva všetkých 79 okresov Slovenska.

 

Investičná skupina Penta Investments informovala vlani koncom júla o tom, že sa stala vlastníkom majoritného podielu 99,5 % akcií v Sberbank Slovensko. Úspešné uzatvorenie transakcie bolo podmienené súhlasom Európskej centrálnej banky, transakciu schválil aj Protimonopolný úrad SR.

 

Penta je na bankovom trhu aktívna od roku 2007, kedy sa stala jediným akcionárom Privatbanky orientovanej na poskytovanie služieb privátneho bankovníctva. V roku 2011 sa stala väčšinovým vlastníkom Prima banky (vtedy Dexia banka), ktorá sa zameriava najmä na retailových klientov, ale aj na financovanie miest a obcí. Prima banka v minulosti informovala, že cieľom fúzie je ďalej posilniť pozíciu na slovenskom bankovom trhu a pokračovať v raste.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies