Sberbank Slovensko ku koncu júna so stratou 779 tis. eur

NETKY.SK • 2 August 2013, 15:00 • 2 min
Sberbank Slovensko ku koncu júna so stratou 779 tis. eur

BRATISLAVA - Sberbank Slovensko vykázala ku koncu júna tohto roka polročnú stratu 779 tis. eur. Hospodárenie spoločnosti sa však v druhom štvrťroku zlepšilo, pretože v ňom dosiahla zisk takmer 2 mil. eur. No v prvom kvartáli bola v strate 2,8 mil. eur. Prevádzkové výnosy vtedy síce mierne klesli a náklady stúpli, no napriek tomu sa firme podarilo vytvoriť kvartálny prevádzkový zisk. Do mínusu banku dostalo až zníženie hodnoty pohľadávok voči klientom. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou.

slovakia

left justify in out

V minulom roku banka vykázala stratu 47,73 mil. eur. Medziročne ju prehĺbila, keďže rok predtým evidovala záporných zhruba 5 mil. eur. Dôvodom minuloročnej straty je vytvorenie opravných položiek vo výške viac ako 70 mil. eur. Stratu výraznou mierou podľa vyjadrení banky spôsobila zvýšená tvorba nákladov rizika, ako aj konzervatívnejší prístup k ohodnocovaniu kreditného rizika zo strany nového akcionára a manažmentu banky.

Sberbank Slovensko bola do Obchodného registra SR zapísaná koncom augusta 1991. Do konca októbra 2007 pôsobila na slovenskom trhu ešte ako Ľudová banka, potom zmenila názov na Volksbank Slovensko, keď sa jej hlavným akcionárom stala rakúska spoločnosť Volksbank International. Proces zmeny väčšinového akcionára Volksbank International sa uskutočňoval počas celej druhej polovice roka 2011. Zavŕšil sa 15. februára 2012, keď sa 100-percentným akcionárom Volksbank International stala ruská banka Sberbank.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies