Sberbank poskytla Slovenským elektrárňam úver vo výške 870 mil. eur

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 14:11 • 2 min
Sberbank poskytla Slovenským elektrárňam úver vo výške 870 mil. eur

BRATISLAVA/MOSKVA - Zmluvu o úvere pre Slovenské elektrárne vo výške 870 miliónov eur podpísali dnes v Moskve Herman Gref, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Sberbank Ruska, Vladimír Šolc, generálny riaditeľ Sberbank CZ, Rastislav Murgaš, generálny riaditeľ Sberbank Slovensko a Luca D'Agnese, generálny riaditeľ spoločnosti Slovenské elektrárne.

slovakia

left justify in out

Úver má splatnosť 7,5 roka.
     

Na pôžičke sa tak podieľa Sberbank Ruska, Sberbank Slovensko aj Sberbank CZ. Úver zahŕňa tranžu vo výške 300 miliónov eur poistenú Ruskou exportnou a poisťovacou agentúrou EXIAR. Pre agentúru tento obchod predstavuje najväčší exportný úver, ktorý poskytla v regióne strednej a východnej Európy.
     

Banková skupina považuje slovenský trh za kľúčový, s významným potenciálom rozvoja obchodov v strednej a východnej Európe. "Energetika bola vždy jedným z prioritných sektorov financovania pre Sberbank a sme radi, že rozširujeme spoluprácu s jedným z najväčších svetových energetických holdingov, napriek turbulentným časom, ktoré zažíva ruská ekonomika. Máme v pláne aj naďalej rozširovať našu spoluprácu s najväčšími európskymi spoločnosťami," poznamenal Gref.
     

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona