SBA počas predsedníctva SR podporí vládu pri bankových témach

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 17:20 • 2 min
SBA počas predsedníctva SR podporí vládu pri bankových témach

BRATISLAVA - Banková únia a únia kapitálových trhov. To sú podľa Slovenskej bankovej asociácie (SBA) témy, ktoré budú patriť do agendy nadchádzajúceho slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Členovia SBA sú preto pripravení poskytnúť podporu vláde svojimi odbornými kapacitami. "Zodpovednosť, ktorú slovenské predsedníctvo v Rade EÚ predstavuje, nám nie je ľahostajná. Radi vládu SR v súvislosti s bankovými témami podporíme našou expertízou," uviedol v stanovisku pre médiá prezident SBA Alexander Resch.

 

Zhromaždenie členov SBA dnes zvolilo aj novú členku Prezídia bankovej asociácie. Stala sa ňou predsedníčka predstavenstva a generálna riaditeľka OTP Banky Zita Zemková, ktorá do Prezídia SBA nastupuje po odchode Igora Kottmana, bývalého riaditeľa Citibank Europe. Prezídium riadi činnosť SBA a má štvorročné funkčné obdobie.

 

Zhromaždenie členov SBA zároveň prijalo Regional Card Processing Centre za pridruženého člena SBA. Spoločnosť sa v rámci spolupráce s bankovou asociáciou chce venovať najmä oblasti bezpečnosti platobných kariet.

 

SBA má dva druhy členstva. Riadnym členom môžu byť len banky a pobočky zahraničných bánk. Pridruženým členom môžu byť spoločnosti pôsobiace v oblasti finančníctva alebo osoby, ktorých hlavným predmetom činnosti je poskytovanie služieb pre banky. Pridruženými členmi SBA sú aj Eximabanka SR a First Data Slovakia. Celkový počet členov bankovej asociácie sa tak zvýšil na 29.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona