SBA má dlhy 1,5 milióna eur, je v reštrukturalizácii

NETKY.SK • 15 December 2013, 15:25 • 2 min
SBA má dlhy 1,5 milióna eur, je v reštrukturalizácii

BRATISLAVA - Proces reštrukturalizácie SBA by mal byť zvládnutý do polroka.

slovakia

left justify in out

Dlhy Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) voči veriteľom presiahli 1,5 milióna eur. Táto informácia odznela na nedeľňajšej pracovnej konferencii SBA v Bratislave. Vzhľadom na vysokú dlžnú sumu SBA v októbri požiadala o reštrukturalizáciu a súd tomuto návrhu od 2. decembra vyhovel. Povolením reštrukturalizácie sa SBA dostala pod kontrolu a ochranu súdu. Znamená to, že všetky súdne a exekučné konania voči nej sú zastavené.

"Počas obdobia, keď SBA podlieha reštrukturalizácii, bude jej činnosť oklieštená," vysvetlil účinky reštrukturalizácie JUDR. Pavel Bagin, jeden z veriteľov SBA a zároveň poradca tejto organizácie pre riešenie ekonomickej situácie. "Na toto obdobie zabezpečíme fungovanie SBA bezúročnou pôžičkou," vysvetlil Bagin na pracovnej konferencii SBA v hoteli Echo. 

Podľa jeho slov proces reštrukturalizácie by mal byť zvládnutý do polroka. "Verím, že splní svoj účel a po tomto období začne SBA pracovať od nuly, hoci morálny kredit si bude musieť napraviť svojím ďalším pôsobením. Som si vedomý toho, že aj ja osobne prídem o peniaze, ktoré som do basketbalu v minulosti vložil, ale ak chcem tento šport na Slovensku postaviť z kolien na nohy, inak to nejde," dodal Bagin. 

Za účasti Výkonného výboru aj Dozornej rady SBA sa prítomní v nedeľu dozvedeli aj dôležité informácie, ktoré sa dajú zhrnúť ako Vízia basketbalu na Slovensku na najbližších 10 rokov. "Basketbal u nás musí štartovať od nuly aj vo výchove športovcov. Začať musíme už od mini basketbalu na základných školách. Vrátiť pod koše záujemcov o basketbal, aby sme mohli pozbierať talenty, ktoré nám tak chýbajú," týmito slovami predstavil víziu súčasného vedenia SBA generálny sekretár SBA Ľubomír Ryšavý. 

Prítomným predstavil projekt výchovy budúcich reprezentantov na najbližších 10 rokov. Odôvodnil, prečo v roku 2014 Slovensko na ME posiela len dve mládežnícke kategórie (dievčatá U16 a U20). Ako dôvod uviedol finančné možnosti, ale aj skutočnosť, že ostatné kategórie nemajú požadovanú medzinárodnú kvalitu. "Aj preto sa chceme sústrediť na malé deti a dôraz budeme klásť na kategórie 12 a 14-ročných basketbalistov, z ktorých potrebujeme do budúcna vychovať gro našej reprezentácie," doplnil Ryšavý. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies