Saxophone Syncopators vystúpia 10. mája v Bratislave

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 11:08 • 2 min
Saxophone Syncopators vystúpia 10. mája v Bratislave

BRATISLAVA - Hudobné kvarteto Saxophone Syncopators sa predstaví 10. mája v bratislavskom Bistre St. Germain. Koncert s názvom Ragtime Night sa začne o 19:30. Cena vstupenky na podujatie je šesť eur.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na novinky v repertoári formácie, ktorá na dobových nástrojoch z 20. rokov minulého storočia hrá najmä ragtime a hot džez z obdobia 1912 - 1920 v originálnych úpravách pre saxofónové kvarteto po vzore ansámblov ako napríklad Six Brown Brothers, Columbia Saxophone Sextette, The Missouri Entertainers, Joe Thomas Saxotette či Hollis Saxophone Quintet.


Saxophone Syncopators fungujú v zložení Pavol Hoďa (soprán/alt saxofón, klarinet), Ján Gašpárek (alt saxofón), Ladislav Fančovič (tenor saxofón, aranžmány) a Frederika Babuliaková (barytón saxofón). Venujú sa tiež interpretácii skladieb klasických skladateľov pre saxofónové kvarteto.


Informácie pochádzajú od manažérky Saxophone Syncopators Jany Dekánkovej a z archívu agentúry SITA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona