Saxophone Syncopators pokrstia nový album Good Morning Ragtime

NETKY.SK • 30 Október 2015, 11:02 • 2 min
Saxophone Syncopators pokrstia nový album Good Morning Ragtime

BRATISLAVA - Hudobné kvarteto Saxophone Syncopators pokrstí 22. novembra v bratislavskom klube Hlava XXII debutový album Good Morning Ragtime. Novinka obsahuje výber ragtimeov a hotjazzových skladieb, ktorých aranžmány pochádzajú z rokov 1910 až 1920.

slovakia

left justify in out

Saxophone Syncopators skladby nahrali presne ako kedysi obdobné americké hudobné zoskupenia, a ako ich dnes možno počuť už iba zo šelakových platní. Pri nahrávaní formácia používala zrekonštruované historické hudobné nástroje. Saxophone Syncopators počas večera odohrajú aj časť nového projektu Večer s Chaplinom. Ide o hudbu, ktorú zaranžoval Ladislav Fančovič pre dve nemé komédie Charlieho Chaplina. Začiatok podujatia formácia naplánovala na 19:00. Saxophone Syncopators fungujú v zložení Pavol Hoďa (soprán/alt saxofón, klarinet), Ján Gašpárek (alt saxofón), Frederika Babuliaková (barytón saxofón) a spomínaný Ladislav Fančovič (tenor saxofón, aranžmány). Venujú sa tiež interpretácii skladieb klasických skladateľov pre saxofónové kvarteto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies