Savčenková opäť prestala prijímať tekutiny

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 09:54 • 2 min
Savčenková opäť prestala prijímať tekutiny

MOSKVA - Bývalá ukrajinská pilotka Nadija Savčenková, ktorá bola v Rusku odsúdená na 22 rokov väzenia, dnes prestala prijímať okrem tuhej stravy aj tekutiny. Prostredníctvom svojho konta na sieti Twitter to dnes oznámil jej advokát Mark Fejgin.

slovakia

left justify in out

Proti rozsudku ruského súdu, ktorý nadobudol účinnosť 5. apríla, sa odmietla odvolať.

 

Savčenková je momentálne vo vyšetrovacej väzbe v Novočerkassku a zatiaľ nie je známe, do ktorého z väzenských táborov ju odtiaľ deportujú. Prevezená by tam mala byť do desiatich dní, počítajúc od dneška. Príbuzní sa o mieste, kde si bude odpykávať trest, dozvedia až po prevoze, a to od vedenia príslušného väzenského tábora.

 

Podľa dnešnej správy agentúry Interfax Fejgin očakáva, že "v dohľadnom čase" môže dôjsť "k zmenám, ktoré budú mať vplyv na Nadijin osud". Vysvetlil, že má na mysli možnú výmenu Savčenkovej za ruských občanov odsúdených na Ukrajine. Podľa jeho slov v súčasnosti "prebiehajú v tejto záležitosti konzultácie, ale konečné rozhodnutie ešte nie je prijaté".

 

Súd v Donecku v Rostovskej oblasti na juhu Ruska odsúdil Savčenkovú 22. marca na 22 rokov väzenia za to, že ako príslušníčka ukrajinského provládneho pluku Ajdar, pôsobiaceho v Luhanskej oblasti, údajne naviedla mínometné strely na civilistov, medzi ktorými bola aj trojica ruských občanov. Útok zo 17. júna 2014, ktorý si vyžiadal životy dvoch novinárov, vyvolal v Rusku veľké pobúrenie. Odsúdená Ukrajinka však akúkoľvek vinu popiera.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona