Savčenková obvinila Kyjev v "krvavom obchode" na Donbase

NETKY.SK • 21 Marec 2018, 14:21 • 2 min
Savčenková obvinila Kyjev v "krvavom obchode" na Donbase

KYJEV - Nadežda Savčenková obvinila vládu v Kyjeve, že sa podieľa na "krvavom obchode" počas vojny na Donbase, informuje agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"S pomocou mojich kontaktov sa mi objasnila všetka povaha krvavého obchodu vo vojne, ktorú vedú najvyššie postavení vo vláde Ukrajiny," zdôraznila Savčenková počas rozhovoru s novinármi.
   

Poslankyňa najvyššej rady poukázala o zapojení bezpečnostnej služby Ukrajiny do korupcie. Podľa jej slov, trestné systémy ovplyvňujú rôzne oblasti: od dodávok cigariet až po výpalné z prepravy humanitárnych dodávok pre ukrajinských zajatcov.


Savčenková ostro skritizovala aj úradujúceho prezidenta Ukrajiny Petra Porošenka a miestne špeciálne služby. Ona zdôraznila, že hlava ukrajinského štátu "nezabráni skutočným teroristickým činom, ale príde s falošnými útokmi aby si udržal moc".

 

K simulovaným prípadom Nadežda pripísala aj výbuchy v skladoch so zbraňami. Podľa jej názoru sa uskutočnila inscenácia s cieľom skryť nedostatok zbraní a munície.
   

"Keď sa stanu naozajstné teroristické útoky, úrady ich nikdy nevyšetrujú, pretože by museli poukázať na seba," povedala.
   

Savčenková tiež ostro okomentovala prácu svojich kolegou v parlamente. "Všetko čo sa deje v Rade je absurdné," zdôraznila.

 

"Poslanci bez vzdelania hlasujú za peniaze. Zákony, ktoré prijímame sami sebe protirečia. Neustále treba opätovne hladovať. Je to smiešne. Nezdá sa vám, že politiku na Ukrajine zmenili na cirkus?," hnevá sa Savčenková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies